Home Lifestyle Food RECEPT: 4 x havermout uit de koelkast uit ‘The Breakfast Club’ van...

RECEPT: 4 x havermout uit de koelkast uit ‘The Breakfast Club’ van Ellen Van Gool

Nu klaarmaken = morgen smullen!

havermoutpap
Irmy Coeckelbergs voor Lannoo

Warme havermoutpap is, zeker in de winter, een van onze favoriete ontbijtrecepten. Maar wist je dat havermout uit de koelkast ook heerlijk is? Deze 4 recepten uit ‘The Breakfast Club‘ van foodblogger Ellen Van Gool kan je vanavond nog mealpreppen, zodat je morgenochtend de dag gezond kan beginnen.

1 / 5
Havermout met banaan en pecannoten
Havermout met appel en rozijnen
Havermout met kokos en mango
Havermout met frambozen en pistache
The Breakfast Club
Havermout met banaan en pecannoten
Havermout met banaan en pecannoten

Benodigdheden voor 1 persoon:

30 gr havermout – 150 gr melk – 100 gr yoghurt – 1 el cacaopoeder – 1 el honing – 1 el banaan – 1 el grof gehakte pecannoten – pure chocolade (optioneel)

Zo maak je het:

Doe de havermout, melk, yoghurt, het cacaopoeder en de honing samen in een kommetje en roer goed door. Snijd de banaan in schijfjes en roer ze voorzichtig onder de havermout samen met de pecannoten. Dek de havermout af en zet minstens 6uur in de koelkast. Werk eventueel af met wat fijngehakte pure chocolade.

Havermout met appel en rozijnen
Havermout met appel en rozijnen

Benodigdheden voor 1 persoon:

30 gr havermout – 150 gr melk – 100 gr yoghurt – 1 appel – 1 el rozijnen – 1 tl kaneel (optioneel)

Zo maak je het:

Doe de havermout, melk en yoghurt samen in een kommetje en roer goed door. Rasp de appel (je kunt de schil er gerust aan laten) en roer samen met de rozijnen en kaneel onder de havermout. Dek de havermout af en zet minstens 6 uur in de koelkast.

Havermout met kokos en mango
Havermout met kokos en mango

Benodigdheden voor 1 persoon:

30 gr havermout – 150 gr (kokos)melk – 100 gr yoghurt – 1/2 mango – 1 el geroosterde kokosschilfers

Zo maak je het:

Doe de havermout, melk en yoghurt samen in een kommetje en roer goed door. Snijd de mango in kleine blokjes en roer onder de havermout. Dek de havermout af en zet minstens 6 uur in de koelkast. Werk net voor het serveren af met de geroosterde kokosschilfers.

Havermout met frambozen en pistache
Havermout met frambozen en pistache

Benodigdheden voor 1 persoon:

30 gr havermout – 150 gr melk – 100 gr yoghurt – zoetstof (optioneel) – 10 (verse) frambozen – 1 el fijngehakte pistachenoten

Zo maak je het:

Doe de havermout, melk en yoghurt samen in een kommetje en roer goed door. Voeg een lepel van je favoriete zoetstof toe indien gewenst. Roer voorzichtig de frambozen en pistachenoten onder de havermout. Dek de havermout af en zet minstens 6 uur in de koelkast.

The Breakfast Club
The Breakfast Club

‘The Breakfast Club’ van Ellen Van Gool (Lannoo) shop je voor € 19,99 bij Bol.com.

Liever lui dan moe? Deze week vind je bij Flair een bon waarmee je kan ontbijten voor maar € 10 p.p.! Alle info vind je hier.

Nog meer kookinspiratie: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.