Home Lifestyle Food Jaimie uit ‘Down the road’ vindt job in nieuw Oostends restaurant Lucien

Jaimie uit ‘Down the road’ vindt job in nieuw Oostends restaurant Lucien

De gezellige saladbar wordt gerund door mensen met een beperking.

jaimie down the road
© VRT NWS

Jaimie uit ‘Down the road’ is een man met veel talenten. Naast professionele casanova, draait hij plaatjes als dj Jack, Amai M’n Klak en nu gaat hij ook te werk in het nieuwe restaurant Lucien in Oostende.

In Oostende opende Lucien, een nieuw restaurant dat gerund wordt door mensen met een verstandelijke beperking. Normaal gezien zouden de deuren al twee maanden geleden opengaan, maar daar stak de coronacrisis een stokje voor. Onder de werknemers zien we een wel heel bekend gezicht: Jaimie uit ‘Down the road’.

Lizette heeft een lief

Hij helpt een handje mee in de zaal, samen met zestien andere mensen met een beperking. Zij worden bijgestaan door zo’n drietal begeleiders. In onderstaande video geeft hij alvast een rondleiding in de gloednieuwe zaak en laat hij ons kennismaken met enkele van zijn collega’s.

De eigenaars van Lucien hebben al een jaar zaak in de kuststad met ongeveer hetzelfde concept: Lizette. Dat draaide zo goed dat ze besloten om uit te breiden. ‘Wij vinden dat wij hen volwaardig werk moeten kunnen geven zodat ze mee kunnen draaien in de maatschappij’, aldus Saskia Verelst, directrice van vzw Duinhelm dat personen met een verstandelijke beperking begeleidt. ‘En die ook kan leren wat ze allemaal te bieden hebben. Zij beschikken echt wel over heel wat talent. Dat willen we met zo’n zaak in de verf zetten.’

De nieuwe zaak kreeg een gepaste slogan voor de opening, eentje die op het lijf van womanizer Jaimie geschreven is: ‘Lizette dus een lief!’ Lucien dus! Jaimie miste tijdens de afgelopen quarantaine vooral zijn lief Sofie uit ‘Down the road’. ‘Ik kon geen zoentjes en knuffels geven aan mijn tijgertje Sofie’, aldus Jaimie. Hij hoopt nu dat ze hem snel een bezoekje komt brengen in Lucien.

Lucien en Lizette vind je allebei in de Christinastraat in Oostende. Je kan er terecht voor kant-en-klare slaatjes, wraps, soep en gezonde dranken. Je kan je eten meenemen of ter plekke opeten binnen of op het terras.

Nog meer toffe hotspots:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.