Home Lifestyle Food Deze smoothie is dé ultieme metabolismebooster

Deze smoothie is dé ultieme metabolismebooster

Hello Glow
Wil jij je metabolisme een flinke boost geven? Dan is het ontbijt de allerbelangrijkste maaltijd van de dag. Deze simpele smoothie telt slechts vier ingrediënten en geeft je dag – en je metabolisme – meteen een vliegende start, waardoor je de hele dag lang calorieën zal verbranden!

Deze smoothie zit boordevol ingrediënten die je metabolisme een boost geven:

1. Griekse yoghurt

Boordevol calcium, eiwitten, gezonde vetten en darmhelende probiotica. Griekse yoghurt zal je langer een vol gevoel geven en versnelt gewichtsverlies.

2. Bessen

Bessen zijn rijk aan vezels en vitamine C. Blauwe bessen en frambozen in het bijzonder verminderen buikvet, zorgen voor een lager cholesterol en verminderen de eetlust.

3. Hennepzaad

Een van de nieuwste superfoods: hennepzaad. Ze zitten boordevol essentiële vetzuren, proteïnen en voedingsstoffen. Ze zijn ook rijk aan onoplosbare vezels, die het spijsverteringskanaal reinigen en het verlangen naar suiker doen afnemen.

4. Groene thee

Groene thee is zoals we allemaal weten hét geheime wapen als je wil afvallen. Zijn superkracht komt uit een stof die EGCG heet, een antioxidant dat een thermogeen effect heeft op het lichaam, dat op zijn beurt vetverbranding in de lever stimuleert en je een minder hongerig gevoel geeft.

Tip: om het meeste metabolisme boostende effect te halen, ontbijt je best binnen een uur nadat je het bed uit bent gerold.

Recept (voor twee smoothies):

  • 180 ml koude groene thee
  • 175 g bevroren bessen en frambozen
  • 142 g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel hennepzaad
  • voeg eventueel een banaan of honing toe om je smoothie extra zoet te maken

Mix alle ingrediënten samen in de blender en giet in een glas. Werk eventueel af met extra hennepzaadjes of bessen. Meteen opdienen.

Bron: Hello Glow

Lees ook: