Home Lifestyle Food BEWEZEN: drink dit een uur voor je work-out om optimaal te presteren

BEWEZEN: drink dit een uur voor je work-out om optimaal te presteren

En het is geen water!

Belga Image
Dat energiedrankjes niet altijd even gezond zijn, vertelden we jullie eerder al. Maar welk drankje drink je dan wel best voor een uitputtende work-out? Hopelijk zijn jullie even aangenaam verrast als wij toen we dit heuglijke nieuws vernamen.

Atleten nemen al geruime tijd cafeïnesupplementen om hun prestaties te verbeteren, maar tot nu is er nooit een duidelijk bewijs geweest of cafeïne ook objectief gezien hun prestaties verbetert.

In negen verschillende studies analyseerden onderzoekers het effect van koffie op de prestaties van atleten. En wat bleek? In maar liefst vijf van de negen onderzoeken concludeerden ze dat het uithoudingsvermogen van de atleten tot maar liefst 25% verbeterde als ze een uurtje voor hun work-out een beker koude koffie dronken. Dat klinkt ons als muziek in de oren!

In drie van de negen onderzoeken concludeerden ze daarenboven dat de inspanning tijdens het sporten minder belastend aanvoelde voor de atleten als ze een uur voordien een beker koude koffie dronken. Wij zijn helemaal in onze nopjes!

via GIPHY

Lees ook: