Home Lifestyle Food Beschimmeld voedsel: weggooien of niet?

Beschimmeld voedsel: weggooien of niet?

Eyeopener: let op met zachte groenten!

Niets zo wansmakelijk als een klodder schimmel op je broodje geitenkaas. Kan je die blauwgroene vlekjes eraf snijden en met een gerust hart verder smullen, of gooi je je lunch beter meteen in de vuilnisbak? Een snelle gids.

Brood

Moet onmiddellijk de vuilbak in, zelfs al zitten er maar een paar kleine vlekjes op de eerste sneden. Schimmel heeft namelijk lange, microscopisch kleine worteldraadjes die het hele deeg besmetten. Met het blote oog is het onmogelijk te zien welke stukken beschimmeld zijn en welke niet.

Harde kazen

Geen probleem! Kaas heeft een veel dichtere massa dan brood, dus de schimmel kan niet te diep doordringen. Snij de beschimmelde stukjes eraf en strooi de rest van je blok parmezaan met een gerust hart over je pasta.

Geitenkaas en geraspte kazen

Je kan zelf al raden waarom dit een aparte categorie is. Vochtige kaas is heel wat minder bestand tegen schimmel dan de droge, harde variant. Afblijven, dus. Wat je niet meteen opeet, bewaar je dus beter in de diepvriezer.

Wortels, appels, aardappelen, etc.

Veilig! Bij harde groenten en fruit hoef je gewoon de beschimmelde plekjes eruit te snijden, de rest is etensklaar.

Tomaten, perziken en ander zacht fruit

Het patroon is duidelijk. Zachte etenswaren zijn sneller doordrongen van schimmel. Bespaar je een hoop maagklachten, dump ze in je gft-bak en bestel een lekkere pizza in plaats van al dat beschimmelde fruit te eten.

Bron: Businessinsider

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.