Home Lifestyle Food 8 voedingsmiddelen (inclusief chocolade!) die helpen om je winterse moeheid te bestrijden

8 voedingsmiddelen (inclusief chocolade!) die helpen om je winterse moeheid te bestrijden

Ons boodschappenlijstje voor komende week is alvast gemaakt!

De dagen worden stilaan langer, maar die winterse moeheid is nog niet uit ons lichaam. Zo lijkt het ’s ochtends onmogelijk om je warme nestje (lees: je bed) te verlaten en wil je na de lunchpauze gewoon onder je bureau kruipen om even te dutten. Gelukkig zijn er een aantal producten die je kan nuttigen om minder snel moe te worden, en er komt geen cafeïne aan te pas!

1. Avocado’s

Avocado’s zijn niet alleen lekker, maar je kan er ook alle kanten mee uit. Ze mogen dan wel veel calorieën bevatten, maar ze zorgen voor een energieboost om u tegen te zeggen. Bovendien bevat een avocado omega 3, dat op zijn beurt slechte cholesterol bestrijdt en je lichaam een handje helpt bij het opnemen van andere nutriënten.

2. Appels

Appels zijn rijk aan fructose en zorgen voor een constante flow van energie aan je lichaam en hersenen. Verder zijn ze ook ideaal om een hongergevoel of de zin in iets zoet tegen te gaan.

3. Granen

Graansoorten zoals bruine rijst, havermout en boekweit zitten vol met vitamine B en C.

4. Macadamianoten

Macadamianoten – of noten en zaden in het algemeen – zijn de ideale snack voor je lichaam. Ze helpen om je moeheid en hongergevoel te bestrijden, want ze bevatten massa’s energie. Ze zijn rijk aan proteïnen en goede vetten, maar opgelet, want noten zijn ook calorierijk. Eet ze dus zeker niet in grote hoeveelheden, maar ga eerder voor een handjevol.

5. Blauwe bessen

Blauwe bessen zorgen niet alleen voor energie, maar geven ook een boost aan je metabolisme. Zo zetten ze vetten om in energie én uit onderzoek blijkt ook dat ze helpen om geheugenverlies tegen te gaan.

6. Matcha

Matcha is veel meer dan een hipstertrend. Net zoals koffie bevat ook matcha cafeïne, maar deze wordt geleidelijk aan opgenomen door je lichaam. Zo kan je je langer concentreren en is je aandachtsspanne veel groter.

7. Pure chocolade

Onze favoriete manier om moeheid te bestrijden: chocolade eten! Helaas gaat het niet om een Kinder Bueno, maar om pure of donkere chocolade. Deze heeft een gelijkaardige werking als cafeïne, waardoor je niet alleen meer energie krijgt, maar je je ook gelukkiger voelt. Exact wat we nu nodig hebben!

8. Boerenkool

Boerenkool zit vol met essentiële vitaminen en mineralen waar je brein naar snakt. Zeker als je vegetariër bent, kan je deze groente best regelmatig eten. Boerenkool bevat namelijk veel ijzer en een ijzertekort zorgt op zijn beurt weer voor vermoeidheid.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.