Home Lifestyle Food 5 originele Philadelphia-recepten

5 originele Philadelphia-recepten

Philadelphia
Onlangs kon je op de website een heerlijke picknickmand winnen. Wat moest je doen? Een foto van je Philadelphia-recept nemen, posten en delen met je vrienden. De lucky ladies zijn ondertussen bekend en kunnen binnenkort genieten van een échte déjeuner sur l'herbe. Ontdek de winnende recepten hier. 

Flair en Philadelphia kozen 5 originele recepten uit. De winnaars ontvangen deze heerlijke picknickmand met producten van Philadelphia en een kookboek met alle recepten van de winnaars erin.

philadelphia wedstrijd concours picknick

Philadelphia

Flapjes met prei en Philadelphia – Katrien

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 kg stoofprei
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 1/2 l melk
  • 1 bouillonblokje
  • 125 g Philadelphia Knoflook en Kruiden
  • 200 g ham
  • peper
  • zout
  • 1 ei

Zo maak je het

Water aan de kook brengen. De prei kuisen en in fijne stukjes snijden. De prei gaarkoken tot die licht knapperig is. Vervolgens laten uitlekken. Een roux bereiden met de boter en bloem en aanlengen met melk. Goed roeren tot een gebonden saus. Bouillonblokje en Philadelphiakruidenkaas eronder mengen. De ham in kleine stukjes snijden en samen met de prei onder de saus roeren. Het bladerdeeg bedekken met de saus en overhoeks toevouwen tot een flap. De randjes goed aandrukken. De oppervlakte van de flapjes bestrijken met het geklutste ei. De flapjes gedurende 20 minuten afbakken in een voorverwarmde oven van 200°C. Dadelijk opdienen.

Philadelphia

Oreo chocoladebolletjes met Philadelphia Natuur – Cindy

Ingrediënten

  • 400 gr Philadelphiakaas
  • 5 x 154 g Oreokoeken
  • 2 x 150 g chocolade (puur, bruin of wit)

Zo maak je het

Crush de koekjes heel fijn. Dat kan met een deegrol of een mixer. Voeg de Philadelphiakaas eraan toe en meng die met de fijngemalen koekjes. Maak er bolletjes van. Doe die in de koelkast totdat ze wat harder zijn geworden. Smelt de chocolade, rol de bolletjes erdoor en zet ze eventjes terug in de koelkast.

Philadelphia

Hartige muffins met Philadelphia Natuur, verse kruiden en gerookte zalm – Katrien

Ingrediënten (voor 12 à 15 stuks)

  • 200 g Philadelphia Natuur
  • 320 g zelfrijzende bloem
  • 1 el fijne suiker
  • 1 ei
  • 100 ml olijfolie
  • 180 ml melk
  • 3 el verse dille, fijngehakt + extra voor de afwerking
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 3 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 150 g gerookte zalm
  • boter om de muffinvormen in te vetten

Zo maak je het

Meng de bloem, de suiker, 2 eetlepels dille, de peterselie en de bosuitjes tot een droog geheel. Maak vervolgens een kuiltje in het midden. Voeg nu de melk, het ei, de olijfolie en de knoflook toe in het kuiltje. Meng alles tot een mooi geheel. Breng het deeg op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet ongeveer 12 muffinvormen in met boter en vul ze met het deeg. Bak de muffins 15 à 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen in de vorm en laat ze dan volledig afkoelen op een rooster. Maak in elke muffin een kuiltje met een mes of lepel. Meng de helft van de Philadelphiakaas met een eetlepel dille. Vul de kuiltjes met dat mengsel. Werk de muffins vervolgens af met extra Philadelphiakaas, gerookte zalm en dille.

Philadelphia

Luchtige mousse van Philadelphia Milka – Wim

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 2 el suiker
  • 500 ml melk
  • 100 g Philadelphia met Milka
  • vers fruit of nootjes

Zo maak je het

Klop 6 eidooiers en de suiker op tot een lichtgele massa. Kook 500 ml melk en giet die over het eidooiermengsel. Laat die nog eens 5 minuten op een laag vuurtje indikken en laat het mengsel afkoelen tot +/-3°C. Klop het afgekoelde mengsel met hoge snelheid op tot het luchtig is. Voeg 100 g Philadelphia met Milka toe en klop verder tot een egale massa. Verdeel in porties en laat 1 uur afkoelen in de koelkast. Garneer de mousse, bijvoorbeeld met vers fruit of nootjes.

Philadelphia

Ovenbroodje met Philadelphia Gegrilde Paprika – Nancy

Ingrediënten

  • 1 plat ovenbrood met kruiden
  • 1 vlootje Philadelphia Gegrilde Paprika
  • enkele sneetjes gedroogde ham, fijngesneden
  • 1 zakje mozzarella
  • enkele half gedroogde gemarineerde zongedroogde tomaten
  • saladekruiden

Zo maak je het

Ik gebruik hiervoor een plat ovenbrood met kruiden. Volledig doormidden snijden en één zijde bestrijken met Philadelphia Gegrilde Paprika. Rijkelijk beleggen met fijngesneden gedroogde ham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes (niet die volledig droge, maar de half gedroogde). Saladekruiden over strooien (kan ook met Provençaalse kruiden) en dan opwarmen in de oven of in een paninitoaster.

Nog inspiratie nodig?

Ontdek nog meer recepten op: www.philadelphia.be