Home Lifestyle Film MUST SEE: 7 films om tijdens die druilerige oktoberdagen voor naar de...

MUST SEE: 7 films om tijdens die druilerige oktoberdagen voor naar de cinema te gaan

Zoet of zout, welke popcorn kies jij? 🍿

Het is herfst, het regent en de zomer lijkt alweer voorgoed achter ons te liggen. Geen nood, want de cinema biedt ons deze maand een flinke portie troost in de vorm van steengoede films en een grote bak popcorn. Zoet of zout, wat kies jij?

1 / 7
‘Maleficent: Mistress of Evil’
‘Joker’
‘After The Wedding’
‘Hiernamaals’
‘Hustlers’
‘The Goldfinch’
‘Abominable (Everest, De Jonge Yeti)’
‘Maleficent: Mistress of Evil’
‘Maleficent: Mistress of Evil’

In de zalen vanaf: 16 oktober. Genre: familie, avontuur. Met: Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer.

In Disneys ‘Maleficent 2’, het vervolg op het wereldwijde bioscoopsucces ‘Maleficent’, zien we Maleficent en haar peetdochter Aurora. Ze trekken hun complexe familieband in twijfel wanneer ze in verschillende richtingen worden getrokken door naderende huwelijken, onverwachte bondgenoten en nieuwe duistere krachten. De jaren zijn goed geweest voor Maleficent en Aurora. Hun relatie, geboren uit liefdesverdriet, wraak en een uiteindelijke liefde, bloeit op. Toch bestaat er nog steeds een haat tussen mensen en feeën. Aurora’s naderende huwelijk met Prins Phillip is een reden tot feest in het Koninkrijk van Ulstead en de naburige Moren. De bruiloft dient namelijk als vereniging van de twee verschillende werelden. Wanneer een onverwachte ontmoeting een krachtige, nieuwe bondgenootschap introduceert, worden Maleficent en Aurora in tegengestelde partijen uit elkaar getrokken in de Grote Oorlog, waarbij hun loyaliteit op de proef wordt gesteld en ze zich moeten afvragen of ze echt familie kunnen zijn.

‘Joker’
‘Joker’

In de zalen vanaf: 2 oktober. Genre: thriller, drama. Met: Joaquin Phoenix, Robert De Niro.

‘Joker’ draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek vertoond is. Phillips’ onderzoek naar Arthur Fleck (Phoenix), een man die door de maatschappij wordt genegeerd, is niet alleen een interessante karakterstudie, maar ook een verhaal met een boodschap.

‘After The Wedding’
‘After The Wedding’

In de zalen vanaf: 2 oktober. Genre: drama, romantisch. Met: Michelle Williams, Julianne Moore.

Michelle Williams speelt Isabel, de manager van een weeshuis in Calcutta., die op een uitnodiging ingaat van zakenvrouw Theresa (Julianne Moore) in New York die haar wil inlijven bij haar organisatie. In ruil daarvoor zal Isabel het noodlijdende weeshuis voorzien van de nodige financiële support. De keuze dat zij haar weeskinderen dan niet meer mag bezoeken, maar hen daarmee wel financieel kan redden, is moeilijk voor Isabel. Helemaal als blijkt dat Theresa ook nog eens is getrouwd met haar ex, Oscar (Billy Crudup), waarmee ze een geheim deelt. De film is een Amerikaanse remake van een Scandinavische film met dezelfde titel, destijds geregisseerd door Suzanne Bier, die ook nu het script heeft geschreven.

‘Hiernamaals’
‘Hiernamaals’

In de zalen vanaf: 2 oktober. Genre: familie, avontuur. Met: Ben Abelsma, Lionel Almeida, Jan-Paul Buijs.

Sam is een zeer intelligent en hardwerkend tienermeisje dat een gelukkig leven leidt met haar papa en twee broers in het zuiden van Nederland. Sinds de dood van haar moeder zorgt zij voor de hele familie terwijl ze ook een briljante leerling op school is. Op een dag rusht ze naar school en verongelukt ze nadat ze plotseling door een vrachtwagen wordt aangereden. Ze belandt dan in het hiernamaals en ziet er haar moeder terug. Tot ze een terugweg ondekt… Zullen ze het allebei kunnen halen ? Een ontroerend verhaal waarin de kinderangsten op een poëtische manier aan het licht worden gebracht.

‘Hustlers’
‘Hustlers’

In de zalen vanaf: 2 oktober. Genre: drama. Met: Jennifer Lopez, Constance Wu, Julia Stiles.

De getalenteerde strippers Ramona (Jennifer Lopez) en Destiny (Constance Wu) zien hun inkomsten zo sterk verminderen na de beurscrash van 2008 dat ze besluiten om de rollen om te draaien. Door hun voormalige Wall Street-klanten op te lichten, leiden ze al snel een luxueus en decadent leventje. Maar wanneer hebzucht de overhand krijgt, wordt hun vriendschap bedreigd en komt ook de sterke arm der wet om de hoek kijken…. ‘Hustlers’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

‘The Goldfinch’
‘The Goldfinch’

In de zalen vanaf: 9 oktober. Genre: drama. Met: Nicole Kidman, Ansel Elgort.

Theodore ‘Theo’ Decker was 13 jaar oud toen zijn moeder werd gedood bij een bomaanslag in het Metropolitan Museum of Art. Deze tragedie verandert zijn leven en is de aanzet tot een meeslepende reis vol verdriet en schuld, zelfontdekking en verlossing, en zelfs liefde. Tijdens dit alles klampt hij zich vast aan een aandenken aan die vreselijke dag, één tastbaar stukje hoop… een schilderij van een klein vogeltje geketend aan zijn stok: het Puttertje.

‘Abominable (Everest, De Jonge Yeti)’
‘Abominable (Everest, De Jonge Yeti)’

In de zalen vanaf: 16 oktober. Genre: animatie, avontuur.

Met ‘Everest: De Jonge Yeti’ nemen DreamWorks Animation en Pearl Studio je mee op een episch avontuur dat zich over meer dan 3.000 kilometer uitstrekt, van de straten van Shanghai tot aan de adembenemende sneeuwlandschappen van de Himalaya. Als tienermeisje Yi een jonge Yeti ontdekt op het dak van haar flatje in Shanghai, besluit zij samen met haar ondeugende vrienden Jin en Peng hem ‘Everest’ te noemen. Vervolgens gaan ze op een epische speurtocht om dit magische wezen te herenigen met zijn familie op het hoogste punt van de aarde.
 
Maar om Everest weer thuis te krijgen moeten de vrienden er wel in slagen om zoöloge Dr. Zara en zakenman Burnish, die koste wat kost een Yeti wil vangen, telkens een stap voor te blijven.

Bron: Kinepolis België

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.