Home Lifestyle Film Waarom wij deze zomer naar Klara zullen luisteren

Waarom wij deze zomer naar Klara zullen luisteren

Disneyfans zijn alvast verwittigd!

© VRT/Geert Van Hoeymissen

Filmjournalisten Jeroen Struys en Robin Broos bundelen hun filmkennis en passie voor muziek in een nieuw radioprogramma: ‘The Original Soundtrack’. Vanaf deze zaterdag zal je op de klassieke zender van de VRT tien weken lang kunnen meebrullen met de beste filmhits. Smeer die stembanden al maar in!

Disneyfans, hold your breath. Zong jij steevast mee met de avonturen van Mowgli en Baloe de beer in ‘The Jungle Book’? Of had je een zwak voor het romantische liefdesverhaal van ‘Lady en de Vagebond’? Noem een plaat uit één van deze klassiekers en de kans is groot dat Jeroen en Robin ze zullen draaien. Elke zaterdag zal het duo nostalgische filmmuziek selecteren aan de hand van een bepaald thema – van de grootste zakdoekmomentjes tot de meest huiveringwekkende tonen. ‘Het zou te gemakkelijk zijn om gewoon de mooiste muziek binnen sciencefiction of romantische komedie te zoeken’, aldus Robin. ‘Daarom zoeken we elke week naar een goeie mix van nummers binnen een breder thema, zoals ‘de eerste kus’, ‘robots’ of, waarom ook niet, ‘Dirty Dancing’.’

The Original Soundtrack: Jeroen Struys en Robin Broos

Twee filmjournalisten, één radioprogramma. Jeroen Struys en Robin Broos doen aan armworstelen om de beste filmmuziek te selecteren voor The Original Soundtrack. Vanaf zaterdag 30 juni (18u-20u) elke week op Klara!

Posted by Klara on Thursday, June 21, 2018

Oké, dat een topper als ‘La la land’ in dit rijtje thuishoort valt niet te betwisten. Maar verwacht je ook aan enkele nieuwe ontdekkingen. ‘We zullen zeker meer spelen dan de usual suspects. Zo kan ik het niet laten om over bepaalde filmmuziek te praten waarvan ik hoop dat iedereen die minstens één keer in zijn leven hoort, met of zonder beelden’, zegt Jeroen.

Klaar voor een fantastische meekweelsessie? Stem je radio dan tien weken lang elke zaterdag af op Klara, telkens van 18 uur tot 20 uur. Je kan trouwens ook luisteren via klara.be of de app. Een aflevering gemist? No worries, je kan elke uitzending nog vier weken lang herbeluisteren via de website of de app.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.