Home Lifestyle Film Vlaamse film ‘Girl’ krijgt staande ovatie in Cannes: ‘Deze film gaat naar...

Vlaamse film ‘Girl’ krijgt staande ovatie in Cannes: ‘Deze film gaat naar de Oscars’

Tranen van geluk bij de 26-jarige regisseur.

Girl
Still uit 'Girl'

Wow-momentje op het Filmfestival van Cannes afgelopen weekend want de wereldpremière van de Belgische film ‘Girl’ werd onthaald met een staande ovatie van 25 minuten en tranen van geluk bij de 26-jarige regisseur.

‘Deze film gaat naar de Oscars‘, klonk het bij critici op het Filmfestival van Cannes na het zien van de Belgische film ‘Girl‘. De nieuwste film van de 26-jarige Lukas Dhont vertelt het verhaal van de 15-jarige Lara (gespeeld door de jonge acteur Victor Polster) die een carrière als ballerina voor ogen heeft. Op zich al een vrij grote droom, maar wat de zaak wat moeilijker maakt, is dat Lara geboren werd in het lichaam van een jongen. Geen pest- en ruziescènes hier want Lara groeit op in een warm nest met een begripvolle vader en even begripvolle klasgenootjes, maar wel struggelt Lara enorm met zichzelf en haar lichaam.

Staande ovatie

‘Girl’ ging zaterdag in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes en werd laaiend enthousiast onthaald, inclusief een staande ovatie van maar liefst 25 minuten en lovende kritieken in internationale media. ‘Dit is de geboorte van een groot regisseur, die wellicht de Camera d’Or zal winnen én misschien wel een Oscarnominatie zal krijgen’, laat Peter Debruge, recensent bij Variety, weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
‘Girl’ zal pas dit najaar in België te zien zijn.

Lees ook: