Home Lifestyle ‘Familie’-cast vangt pauze op met onlineserie ”t Zit In De Familie’

‘Familie’-cast vangt pauze op met onlineserie ”t Zit In De Familie’

Zo kunnen fans toch nog genieten van hun favoriete soap.

't Zit In De Familie
© VTM

Fans moeten helaas tot na de zomer wachten op nieuwe afleveringen van ‘Familie’. Gelukkig wordt dat gemis nu een beetje draaglijker gemaakt door de onlineserie ”t Zit In De Familie’ waarin de cast terugblikt op hoogtepunten van de voorbije seizoenen.

De twee populairste Vlaamse soaps ‘Familie’ en ‘Thuis’ moesten noodgedwongen afgelopen vrijdag hun seizoen vroegtijdig beëindigen. Door de coronacrisis liggen de opnames voor onbepaalde tijd stil en komen er pas na de zomervakantie nieuwe afleveringen. Gelukkig hoeven ‘Familie’-fans hun favoriete serie nu geen vier maanden te missen, want VTM komt met een waardig alternatief op de proppen.

Extraatje voor de fans

Vanaf vrijdag 1 mei kan je op VTM GO de onlineserie ”t Zit In De Familie’ bekijken. Daarin blikt de cast terug op de strafste, grappigste en meest onvergetelijke momenten van de afgelopen 29 seizoenen. Onder anderen Kürt Rogiers (Lars), Jef De Smedt (Jan Van den Bossche), Jo Hens (Niko), Jasmijn Van Hoof (Stefanie) en Jan Van den Bosch (Zjef) delen hun top vijf en vullen deze fragmenten aan met persoonlijke anekdotes van tijdens de opnames.

‘Door het plotse wegvallen van de afleveringen is het logisch dat het gemis bij onze trouwe kijkers groot is’, vertelt creative producer van ‘Familie’ Wim Feyaerts. ‘Daarom hebben we samen met VTM deze afleveringen, waarbij we de acteurs individueel in beeld brengen, uitgewerkt als extraatje voor de fans. Voor de opnames werd er zeer omzichtig te werk gegaan: die gebeurden bij de acteurs thuis op veilige afstand van mekaar, met mondmaskers en handschoenen. Het enthousiasme bij de cast was meteen bijzonder groot. 29 seizoenen “Familie”: dat levert oneindig veel uniek beeldmateriaal op, waaruit de acteurs met plezier de allerbeste fragmenten selecteerden. En die vullen ze aan met – soms sappige – anekdotes. Een vleugje nostalgie en de ideale verstrooiing in deze bizarre tijden.’

Slechteriken en de Bomma

Elke vrijdag kan je om 14u op VTM GO naar een korte aflevering van telkens zo’n 10 à 15 minuten kijken. Nu vrijdag 1 mei wordt het startschot van deze nieuwe onlineserie gegeven met maar liefst drie afleveringen. Kürt Rogiers somt de vijf beste slechteriken op, geen makkie want er passeerden er natuurlijk al heel wat de revue. Jef De Smedt toont de mooiste momenten van de Bomma en Jan Van den Bosch gaat de romantische toer op en toont de meest zeemzoete fragmenten.

Lees ook: