Home Lifestyle Twitter liet zijn emoties de vrije loop tijdens de finale van #ExpeditieRobinson

Twitter liet zijn emoties de vrije loop tijdens de finale van #ExpeditieRobinson

Winnaar Thomas blijkt 'zijn meisje' ondertussen ingeruild te hebben voor een ander meisje.

Donderdagavond kregen we met z’n allen de halve finale en ook meteen dé finale van ‘Expeditie Robinson 2020’ te zien. Twitter ging helemaal uit z’n dak en liet de vele verwarde emoties uit de tokkelgrage vingers stromen.

Kunnen we eerst en vooral een minuut stilte vragen voor Jorik? Onze grootste proevenwinnaar en tevens favoriete kandidaat wist de finale nét niet te halen en wel doordat er twee (uitermate onboeiende) proeven achter elkaar gezet werden waar hij net wat minder in uitblonk. Oneerlijk!

En dan zijn er nog enkele kandidaten die we misten in de finale… de vrouwen! Deze laatste aflevering werd een heus binkenfeest en dat kwam niet door de zwakte van de vrouwen, maar wel door de zwakke complotten van hun mannelijke tegenspelers. We kijken naar niemand, Elroy!

De prijs voor grootste evolutie gaat dit jaar naar Koen. De Limburgse militair wist zich langzaam maar zeker van platte seksist te ontpoppen tot publieksfavoriet.

Al onderging zijn geel T-shirt ook wel een dramatische evolutie naarmate de afleveringen vorderden. De tijd is in ‘Expeditie Robinson’ duidelijk omgekeerd evenredig met de instandhouding van de kleur geel.

Jammer genoeg voor Koen moest hij in de finale plots beginnen puzzelen, iets waarin de Limburger allesbehalve uitblinkt. Als Jorik nu eens in die finale gestaan had…

Jammer genoeg blijft het seksistische kantje van Koen zélfs tot in de laatste aflevering overeind. Een massage? Da’s een vrouwending volgens de militair.

Waar Koen naarmate het seizoen vorderde net aan sympathie won, werden de ergernissen aan Elroy dan weer groter en groter. Het-haantje-de-voorste geraakte volgens velen onterecht in de finale. Tja, dat krijg je als een spel overheerst wordt door complotten.

De Nederlander won geen enkele proef, maar wist in de halve finale wel langer dan Koen en Jorik aan een paal te blijven hangen, een ‘kunst’ die hem rechtstreeks naar de finale katapulteerde.

Maar uiteindelijk was het een Belg die zichzelf Robinson 2020 mag noemen. De meningen over Thomas’ overwinning waren eerder verdeeld…

En zélfs wij Belgen zijn niet mild voor onze winnaar. Lachen met West-Vlamingen blijft toch altijd een beetje grappig, hè.

Thomas besloot op het eiland om na ‘Expeditie Robinson’ zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Hij liet meermaals zijn tranen stromen en kon maar niet zwijgen over ‘zijn meisje’.

Wie de TV Familie weleens durft te verslinden, viel vanmorgen dan ook van zijn stoel. Daarin staat namelijk te lezen dat Thomas ‘zijn meisje’ niet ten huwelijk vroeg, maar achterliet voor een ander meisje. No comment.

Aan het einde van de rit blijven heel wat kijkers toch een beetje op hun honger zitten. Zitten er na al die jaren geen scheurtjes in het format? Moeten bepaalde proeven niet wat beter bedacht worden? We kunnen de Twitteraars eerlijk gezegd geen ongelijk geven.

En tot slot de grote vraag: wat nu?! Wat moeten we met ons leven nu de Mol bekend is, het overgrote deel van de ‘Blind Getrouwd’-koppels de scheiding aanvroegen én Robinson 2020 met totem huiswaarts is gekeerd? Op naar het volgende tv-seizoen. We zullen jullie missen, Twitteraars!

Meer televisie:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.