https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle 4 redenen waarom je eucalyptus in je douche wil hangen

4 redenen waarom je eucalyptus in je douche wil hangen

Het maakt je badkamer heus niet alleen Pinterestwaardig.

eucalyptus douche
© Getty

Eucalyptus in je douche, het is al enkele jaren een trend. Het is namelijk een makkelijke én goedkope manier om je badkamer in minder dan tien seconden Pinterestwaardig te maken, maar deze plantensoort brengt nog heel wat andere voordelen met zich mee. Wij zetten ze hieronder op een rijtje voor jou!

Voor we de voordelen opsommen, leggen we je eerst uit hoe je de eucalyptus in je douche omhoog moet hangen. Gebruik een rubberen bandje of een stuk touw om de verschillende takken aan elkaar vast te binden. Vervolgens knoop je de bundel vast aan je douchekop. Let er wel op dat je de eucalyptus niet rechtstreeks in de waterstroom hangt.

1. Het is goed tegen een verstopte neus.

Heb jij door het koude weer last van een verstopte neus? Dan kan de stoom die vrijkomt, die nu heerlijk naar eucalyptus ruikt, helpen om je luchtwegen weer open te zetten. Niet alleen handig tijdens de wintermaanden, maar ook voor seizoensgebonden allergieën kan het helpen. Beat that, pollen.

2. Het helpt om stress te verminderen.

Na een lange dag een warme douche nemen, helpt sowieso al als je last hebt van stress. Alleen gaat de geur van eucalyptus je helpen om extra te kalmeren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat eucalyptusgeur een kalmerend effect heeft. Adem dus maar eens goed in en uit terwijl je onder de douche staat!

3. Het helpt bij een sinusinfectie of een bronchitis.

Tijdens het najaar hebben we sneller last van bepaalde kwaaltjes. Denk maar aan een verkoudheid, hoofdpijn en noem maar op. Eucalyptus kan helpen om de pijn te verlichten. Heb je bijvoorbeeld last van een sinusinfectie of een bronchitis? Haal dan maar een paar keer diep adem terwijl je in de douche staat. De essentiële oliën maken namelijk je luchtwegen vrij waardoor je je sneller beter zal voelen.

4. Het maakt je alerter.

Heb jij moeite met opstaan? Maak er dan een gewoonte van om in de ochtend een douche te nemen. Door ’s ochtends te douchen, voel je je vaak meteen opgewekter, maar de geur van eucalyptus gaat dat effect extra versterken.

Lees ook: