Home celebs Ellemieke Vermolen eert overleden zoon Josha op zijn vierde verjaardag

Ellemieke Vermolen eert overleden zoon Josha op zijn vierde verjaardag

De Nederlandse chef Sergio Herman en zijn echtgenote verloren vier jaar geleden hun derde zoon vlak voor de geboorte.

ellemieke vermolen
© Photo News

Vier jaar geleden sloeg het noodlot toe voor de Nederlandse chef Sergio Herman (50) en zijn echtgenote Ellemieke Vermolen (44). Kort voor de geboorte verloren ze hun derde kindje Josha. Vandaag eert Vermolen haar overleden zoontje op wat zijn vierde verjaardag zou zijn met een pakkende Instagrampost.

‘Je was helemaal af, zo gaaf zo mooi. Alles erop en eraan’, begint Ellemieke Vermolen het eerbetoon aan haar overleden zoontje Josha op Instagram. Het jongetje, dat kort voor de geboorte overleed, zou vandaag vier jaar zijn geworden. ‘Tien vingertjes en tien teentjes… ik heb ze geteld zoals elke mama dat doet. Het enige verschil was dat je stil was… geen gehuil en geen ontmoeting in elkaars ogen.’

‘Vandaag is jouw dag “Joshadag” zo noemen we het hier, de kinderen mogen kiezen wat ze willen doen vandaag. Ieder jaar is dat anders, alles mag en is oké. Vandaag zou je 4 jaar zijn geworden. Al 4 jaar zonder jou… maar altijd bij ons, voor altijd in ons’, schrijft de 44-jarige presentatrice en auteur.

Tien vingertjes en tien teentjes… ik heb ze geteld zoals elke mama dat doet.

Met haar post wil Vermolen, die samen met de Nederlandse chef Sergio Herman (50) ook nog zonen Noah (12) en Zenna (10) deelt, mama’s die net als zij een kindje verloren, een hart onder de riem steken. ‘Voor alle mama’s die dit ook hebben meegemaakt: weet dat de pijn minder wordt en het gemis soms groter… Zoals de zee, soms wild, soms kalm, eb en vloed. Laat het komen’, aldus Ellemieke. ‘Wees krachtig en lief voor jezelf, maar vooral trots op wie je nu bent! Ik voel jullie…’

Ellemieke en Sergio kondigden begin dit jaar aan na een relatie van twaalf jaar uit elkaar te gaan. De sterrenchef, bekend van restaurants als The Jane en Pure C, heeft naast zijn drie zonen met Vermolen nog twee kinderen uit een vorige relatie, zoon Boy (20) en dochter Moon (14).

Lees ook: