Home Lifestyle ZIEN: de Eiffeltoren werd gisteren omgetoverd tot een waterpark

ZIEN: de Eiffeltoren werd gisteren omgetoverd tot een waterpark

© Getty

Het was gisteren niet alleen bij ons warm, want ook in Frankrijk en Nederland was het snikheet. Om toch voor de nodige verkoeling te zorgen hadden ze in Parijs een wel heel tof idee op poten gezet: ze transformeerden ‘la fontaine du Trocadéro’ om tot het ‘mooiste zwembad ter wereld’. En we kunnen de Parijzenaren geen ongelijk geven.

In Parijs werd gisteren net zoals bij een recordtemperatuur gemeten. Op het heetst van de dag was het er maar liefst 42 graden en dan kan een beetje verkoeling wonderen doen. Daarom kregen de Parijzenaren en toeristen een once-in-a-lifetime experience en mochten ze voor een keer in de ‘la fontaine du Trocadéro‘ duiken.

Hygiëne

Het verbod om in de de fontein te zwemmen werd heel eventjes opgeheven en verhitte citytrippers konden zich verkoelen in het ‘waterpark’ mét uitzicht op de Eiffeltoren.

In een mum van tijd dobberden honderden mensen in het water en dat leverde natuurlijk heel wat spectaculaire beelden op. Het was heel uitzonderlijk dat zoiets kon en mocht gebeuren: zwemmen was op eigen risico, want normaal gezien mag je er om hygiënische redenen niet in het water duiken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.