Home Lifestyle Dit prachtige eerbetoon voor de gestorven tweelingbroer van dit baby’tje is hartverscheurend

Dit prachtige eerbetoon voor de gestorven tweelingbroer van dit baby’tje is hartverscheurend

© Jessica Young Photography

Hartverscheurend is de foto van baby Leti naast de lege plek waar haar tweelingbroer James had moeten liggen. Maar ergens is het ook gewoon prachtig.

Toen Heather Bowman eindelijk zwanger raakte van een tweeling was ze in de wolken, spijtig genoeg moest ze al vroeg in de zwangerschap afscheid nemen van één van haar baby’tjes. Om hem te eren legde fotografe Jessica Young dit prachtige plaatje vast.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De foto toont baby Leti gewikkeld in een roze dekentje, naast een leeg blauw dekentje waar haar tweelingbroer James had moeten liggen. Het beeld is een symbool van het geluk van een nieuw leven en het ongelooflijk zware gewicht van het verlies van een ander.

Na vele pogingen

Mama Heather heeft een zeldzame aandoening die ‘eenhoornige baarmoeder’ heet. Daardoor waren haar kansen om zwanger te raken miniem, maar ze gaf niet op. Na een miskraam in 2017 raakte ze enkele maanden later al eens zwanger van een tweeling, maar ook daar moest ze vroegtijdig afscheid van nemen. Uiteindelijk raakte ze na heel wat pogingen opnieuw zwanger dankzij IVF. Ook dit keer van een tweeling, Leti en James, maar op 17 weken kon de gynaecoloog tevergeefs geen hartslag vinden bij de kleine James.

‘Toen ik na de geboorte haar eerste schreeuw hoorde, viel er een enorme last van mijn schouders.’

Na 36 weken kwam de tweeling via keizersnede ter wereld. Heather vertelt in een interview met Popsugar hoe zwaar de aanloop naar dat moment was: ‘Langs de ene kant was was ik aan het rouwen om mijn zoontje, maar langs de andere kant moest ik positief blijven voor mijn dochtertje en hopen op het beste. Toen ik na de geboorte haar eerste schreeuw hoorde, viel er een enorme last van mijn schouders.’

De newborn-fotoshoot

Heather vertelde fotografe Jessica Young het verhaal van haar tweeling bij het vastleggen van de fotoshoot waarop de fotografe voorstelde om James te eren tijdens de shoot. Toen moeder en dochter aankwamen in de studio kon Heather haar tranen echter niet bedwingen. Jessica had twee verstrengelde dekentjes voorzien, roze en blauw, om beide baby’tjes voor te stellen.

‘Ik had de hele tijd het gevoel dat hij ook echt bij ons was en op zijn plekje lag.’

Leti werd op het roze dekentje gelegd, terwijl de fotografe op het blauwe piepkleine engelenvleugeltjes plaatste. ‘Wanneer we Leti op haar plekje plaatsten, was haar blik gefocust op de lege plek waar haar broertje had moeten liggen’, vertelt Heather, ‘Ik had de hele tijd het gevoel dat hij ook echt bij ons was en op zijn plekje lag. Ik zal deze foto voor altijd koesteren.’

Lees ook: