Home Lifestyle Ga je binnenkort alleen wonen? Met deze 6 tips maak je komaf...

Ga je binnenkort alleen wonen? Met deze 6 tips maak je komaf met eenzaamheid

Profiteer van de onbeperkte privacy op momenten dat je het even moeilijk hebt!

© Roberto Nickson via Unsplash

Gedumpt door je lief, aan de deur gezet bij hotel mama of gewoon klaar om op eigen benen te staan? Alleen gaan wonen is altijd een hele klus. Hoe je voorkomt dat je je eenzaam voelt eens je gesetteld bent? Wij geven een aantal tips!

Alleen zijn. Heel wat mensen bibberen en beven bij het idee. Met dit advies red jij het wél in je eentje en maak je in no time komaf met eenzaamheid.

Safety first

Hoewel je heus niet onder je lakens hoeft te kruipen bij elk piepend of krakend geluid in je huis, is het ook niet slecht om een paar extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo kunnen een extra hangslot aan je deur, een alarm, een dubbel slot, voldoende rookmelders en een branduitgang je gevoel van veiligheid toch vergroten.

Vierpotige vrienden

Een huisdier nemen vraagt veel verantwoordelijkheid, dus het is belangrijk dat je daarbij stilstaat. Ben je zeker dat je genoeg tijd, energie en ruimte hebt voor een huisdier? Dan kan zo’n viervoetige vriend je de liefde en interactie geven die je in je eentje misschien een beetje mist.

Train jezelf in alleen zijn

Als je het gewend bent om mensen om je heen te hebben, kan het een grote aanpassing zijn om plots in je uppie in de zetel te zitten en niemand in de buurt te hebben om mee te praten. Op zulke momenten is het heel verleidelijk om naar je computer, tablet of gsm te grijpen en contact te zoeken op social media of via sms. Probeer toch een keertje door te bijten. Laat al die digitale snufjes links liggen en wees eens echt op jezelf. Je zal zien hoe snel dat gevoel went en hoe goed je het eigenlijk met jezelf kan vinden.

Burenliefde

Wees lief voor je naasten. Dat gebod dragen alleenwonenden maar beter zo hoog mogelijk in het vaandel. Een goede band met je buren kan goed van pas komen als je helemaal alleen woont. Muis in huis? Die stoere bink van hiernaast lost het wel op. Verstopte riool? Je bovenbuur komt die wel repareren. Ruzie met je bff? Op de koffie gaan bij die lieve buurvrouw kan misschien troost bieden.

Handige Henriëtte

Een kluscursus volgen, daarmee sla je twee vliegen in één klap. Je leert niet alleen je plan te trekken in huis, je hebt ook een vast sociaal onderonsje tijdens de praktijkles.

Haal alles uit je privacy

Stofzuigen in je ondergoed, luidkeels karaoke zingen in bad of met je handen eten terwijl je met je voeten voor de televisie in een voetbadje zit: als je alleen woont, is er niemand die commentaar kan geven op jouw rare singlesgedrag. Profiteer van die onbeperkte privacy op momenten dat je het even moeilijk hebt. Zo leer je die me-time des te meer appreciëren.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.