Home Lifestyle SHOPTIP: op Eco-Wednesday kan je online naar een duurzame markt gaan

SHOPTIP: op Eco-Wednesday kan je online naar een duurzame markt gaan

Extra leuk: tijdens het evenement zal je bij sommige webshops exclusieve kortingen en aanbiedingen kunnen scoren. 

duurzaam-shoppen
© polina tankilevitch via Pexels

We kunnen je wel met tips om ecologisch te leren shoppen om de oren slaan, maar dan moet je wel eerst een winkel vinden waar ze een duurzaam aanbod hebben. En hoewel er intussen al heel wat (ook lokale!) ecologische webshops bestaan, blijven die helaas vaak onder de radar. Daar komt op Eco-Wednesday verandering in, want dan kan je virtueel naar de ecologische markt!

Mark your calendar, want 26 mei is een hoogdag voor Moeder Aarde!¬†De Belgische e-commercevereniging¬†SafeShops.be wordt volgende week woensdag omgedoopt tot Eco-Wednesday en zet op haar platform zo’n 125 (!) duurzame, lokale en betrouwbare webshops in de kijker. En dat is broodnodig, want uit een onderzoek dat uitgevoerd werd door¬†Why5Research¬†kan maar 1 op de 2 Belgische online shoppers een duurzame webwinkel opnoemen. Met het initiatief hoopt de vereniging vooral¬†duurzame webshops te ondersteunen √©n andere online winkels die nog niet op de ecologische kar gesprongen zijn een figuurlijk duwtje in de rug te geven.

‘De online shopper is zich vaak niet bewust van alle inspanningen die Belgische webshops vandaag al leveren. Daarom lanceren we Eco-Wednesday waarbij we webshops die duurzaam werken en/of duurzame producten hebben in de kijker zetten’, verduidelijkt¬†Greet Dekocker, Managing Director bij Safeshops.be, in een persbericht. Aan wat kan je een duurzame webshop dan herkennen, horen we je denken. ‘De ideale duurzame webshop combineert een effici√ęnte en milieuvriendelijke verpakking met duurzaam transport √©n biedt een ecologisch verantwoord product aan’, legt Dekocker nog uit.

Eco-Wednesday gaat door op 26 mei op het platform van SafeShops.be. Extra leuk: tijdens het online evenement zal je ook exclusieve kortingen en aanbiedingen kunnen scoren.

Lees ook: