https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle ADD TO BUCKETLIST: dit zijn de 10 populairste toeristische trekpleisters van Duitsland

ADD TO BUCKETLIST: dit zijn de 10 populairste toeristische trekpleisters van Duitsland

Verrassend genoeg zijn ze niet allemaal even bekend!

Duitsland populaire bestemmingen
© Febiyan SHF & Corinne Kutz via Unsplash

Duitsland is by far een van de meest diverse reisbestemmingen van Europa. Van besneeuwde bergtoppen over groene loofbossen tot hippe steden en belangrijke historische monumenten: je vindt het er allemaal in het kwadraat. En zélfs tijdens de coronacrisis is het een van de meest bezochte Europese landen. Naar welke plekjes de toeristen dit jaar massaal afzakten? Je ontdekt het hieronder! Spoiler alert: Berlijn en de Moezel staan niet in de top 10.

Het is de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme die op zoek ging naar de populairste Duitse reisbestemmingen en de favoriete adresjes van de internationale toeristen onder de loep nam. Om te achterhalen waar wij het liefst naartoe reizen, doken ze in de cijfers van 2019 én 2020 en gingen ze op zoek naar de favoriete locaties van maar liefst 13.000 toeristen. Het resultaat goten ze in een top 100, waarvan de onderstaande Duitse plekjes in de top 10 staan.

1. Miniatur Wunderland, Hamburg

Om je een idee te geven waarom Miniatur Wunderland en niet Berlijn of het Zwarte Woud met stip op één staat? De attractie verwelkomt jaarlijks zo’n 1,4 miljoen (!) bezoekers die er zich laten betoveren door de miniatuurbouwwerken die er staan tentoongesteld. Het principe van het 6500 vierkante meter grote park? Door alle nagebouwde bestemmingen (denk: van de felverlichte straten van Las Vegas over de ijzige fjorden van Noorwegen tot de Italiaanse Rivièra) loopt een treinspoor die alle plekjes met elkaar verbindt. Echt wel de moeite waard om in het groot – nou ja – te zien!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!