Home Lifestyle 7 verrassende dingen die je kan doen als je vertraging hebt op...

7 verrassende dingen die je kan doen als je vertraging hebt op de luchthaven (en die niets kosten)

Nee, je hóéft niet al je reiscenten uit te geven in de duty free shops.

Er is maar één ding erger dan te weinig tijd hebben op de luchthaven tussen twee vluchten door: te véél tijd hebben. Het is al erg genoeg dat je je enkele uren moet bezighouden op het vliegtuig, laat staan dat je nog een uur extra moet zien te vullen op de luchthaven. Natuurlijk kan je je uitleven in de duty free shops, maar er zijn ook budgetvriendelijkere bezigheden.

1. Last-minute mani (of pedi)

Is het er door de inpakstress niet meer van gekomen om nog je nagels te lakken voor je vakantie? Neem dan een nagelvijl en flesje nagellak mee in je handbagage, zodat je je hiermee kan bezighouden tijdens het wachten op de luchthaven. Je nagelknipper laat je voor je eigen veiligheid en die van anderen rondom je beter thuis (wie wil er een afgeknipte teennagel van zijn wachtende buur in de schoot krijgen geworpen?). Let wel op dat je de nagellak in een transparant en afsluitbaar zakje stopt samen met andere vloeistoffen, anders zal je hem moeten afgeven aan de douanecontrole.

2. Lijstjestijd

Het moment waarop je tijd te doden hebt, is het moment om lijstjes te maken. Hé, het is wel vakantie. Deze keer dus geen lijstjes met dingen die je thuis of op het werk nog in orde moet brengen. Maak liever een lijstje van dingen die je graag wil doen op vakantie, zoals een fietstochtje maken of gaan eten in dat ene restaurantje dat je collega je aanraadde. Maak gebruik van de gratis wifi op de luchthaven, zoek de must do’s van je bestemming op en voeg jouw favorieten toe aan je lijstje.

3. Ga op ontdekking (en doe wat yoga)

Toegegeven, het vergt wat lef om voor de neus van tientallen wachtende reizigers je beste downward-facing dog te tonen. Ga daarom eventueel op zoek naar een rustig plekje of verborgen hoekje in de luchthaven waar je in alle rust enkele yogaposes kan uitoefenen. Bepaalde luchthavens hebben zelfs quiet rooms of ruimtes waar het stil is en waar je even tot rust kan komen. Zoek dus zeker even op wat de luchthaven waarin je je bevindt allemaal te bieden heeft en ga op ontdekking.

4. Wie niet weg is…

Het voordeel van een vreemde luchthaven is dat niemand je er kent. Is je reisgezelschap ervoor te vinden, haal dan het kind in jezelf naar boven en speel samen verstoppertje. Spreek wel even op voorhand af binnen welke zone jullie blijven en of winkels en toiletten al dan niet tot de ‘speelruimte’ behoren, anders kan het spelletje wel héél lang duren. Safety first, neem je gsm mee of spreek af aan jullie gate van vertrek indien jullie elkaar écht niet meer terugvinden.

5. Herinneringen ophalen (en neerschrijven)

Heb je vertraging wanneer je op de terugweg naar huis bent, gebruik die tijd dan om even terug te blikken op je vakantie. Bespreek met je reispartner(s) wat voor elk van jullie de hoogtepunten waren en haal samen leuke herinneringen op aan de voorbije dagen of weken. Schrijf zelf die hoogtepunten en herinneringen even neer in een notitieboekje of typ ze in het notitieblok van je smartphone. Als je ze eenmaal hebt neergeschreven, zullen ze je de komende jaren nog beter bijblijven.

6. Wellness on the go

In plaats van je druk te maken omdat het nu nog langer duurt vooraleer je op je bestemming bent, kan je beter wat ontspannen. Reis je met het vliegtuig, dan kan het zeker nooit kwaad om een gezichtsmasker mee te nemen. Een hydraterend maskertje voor of tijdens de vlucht beschermt je gelaat tegen de droge lucht in het vliegtuig, waardoor je nadien minder kans hebt op een vale teint en vervelende reispuistjes. Handcrème heb je mogelijk ook op zak, dus waarom geef je je travel buddy geen relaxerende handmassage? Of vraag hem of haar om jou er eentje te geven, dat kan ook.

7. Grote schoonmaak

Je handtas heb je waarschijnlijk zorgvuldig geleegd en opnieuw gevuld met de dingen die je echt nodig hebt deze vakantie. Maar heb je je portefeuille recent nog uitgemest? De kans dat je in dat kleine leren tasje nog onnodige ballast meezeult, is groot. Haal alles een keertje uit je portefeuille en gooi weg wat je niet meer nodig hebt. Zorgen die bruine centjes voor extra gewicht, haal ze er dan uit en gooi ze in een van de donatieboxen voor goede doelen die je doorgaans in elke luchthaven tegenkomt.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.