Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Enkel handtassen van een normaal formaat mogen nog gratis mee aan boord.

Een trolley als handbagage? Ryanair laat je er vanaf 1 november voor betalen

Als je op citytrip gaat, neem je vaak standaard een trolley mee. Een grote koffer heb je niet nodig voor slechts een paar dagen weg én voor je handbagage hoef je niet te betalen. Alleen komt hier binnenkort verandering in, want Ryanair laat zijn passagiers vanaf het najaar betalen voor rolkoffertjes.


Met een trolley op vakantie gaan, heeft zo zijn voordelen. Je hoeft je handbagage niet in te checken ( = minder lang wachten op de luchthaven) en het is gratis (= meer geld om ter plaatse te shoppen). Alleen is dit bij Ryanair binnenkort niet meer het geval. Sowieso moet je nu al je trolley inchecken als je er eentje bij hebt, maar vanaf het najaar moet je er ook voor betalen.

Vanaf 1 november rekent de luchtvaartmaatschappij een extra kost aan als je een trolley bij hebt als handbagage. Daarna mag je enkel nog rugzakken of handtassen van een normaal formaat gratis mee aan boord nemen. Je mag dus geen extra koffer tot een gewicht van tien kilo meer meenemen in het vliegtuig. Enkel reizigers met een priority-ticket mogen hun koffer bijhouden.

Minder vertragingen


Volgens Ryanair is de nieuwe maatregel noodzakelijk. Zo kunnen passagiers sneller aan boord, wat op zijn beurt zal zorgen voor minder vertragingen. Gelukkig maakt de luchtvaartmaatschappij wel nog een verschil in prijs tussen een echte koffer en een kleine trolley. Er zal namelijk een meerprijs van zes tot tien euro betaald moeten worden voor het inchecken van je koffertje.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '