Home Lifestyle Food DIY: deze hot chocolate bombs zijn momenteel trending op Instagram

DIY: deze hot chocolate bombs zijn momenteel trending op Instagram

De moeite waard om zelf eens te proberen!

diy hot chocolate bombs
© Abdullah Öztürk via Pexels

Er is niks beter dan een dampende mok warme chocolademelk op een koude en sombere herfstdag. Deze kan je maken door simpelweg wat cacaopoeder aan wat warme melk toe te voegen, maar op sociale media maken ze momenteel volop gebruik van de zogenaamde hot chocolate bombs. Time to DIY!

Hot chocolate bombs zijn op zich niet nieuw, maar momenteel zijn ze erg populair op sociale media. Het principe is alvast simpel: het gaat namelijk om holle chocoladeballetjes die gevuld zijn met kleine lekkernijen zoals bijvoorbeeld nog meer chocolade of kleine marshmallows. Ideaal om je klassieke warme chocolademelk te pimpen deze herfst!

View this post on Instagram

#hotchocolatebombs #halloweentreats?? #hotchocolatetime

A post shared by Tonya (@chef_tonyafay) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Je kan deze hot chocolate bombs vaak al ergens kopen, maar je kan ook proberen om ze zelf te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een makkelijke DIY? Het account Sweets By Jen toont op Facebook alvast hoe het moet en het resultaat ging vrijwel meteen viraal. Zo wist haar video op korte tijd meer dan miljoenen views en duizenden reacties te verzamelen.

DIY hot chocolate bombs

Wil jij eens proberen om deze chocoladeballetjes zelf te maken? Bekijk dan zeker eens onderstaande YouTube-video van het kanaal Crafty not Shifty die bovendien nog redelijk makkelijk om te volgen is!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


De benodigdheden:

 • 100 gram pure chocolade
 • Melkchocolade en cacaopoeder
 • Vormpjes uit plastic of silicone
 • Kleine marshmallows
 • Antikleefspray

Zo maak je de hot chocolate bombs:

 1. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Heb jij je chocolademelk graag iets zoeter? Dan kan je eventueel wat melkchocolade of cacaopoeder toevoegen.
 2. Gebruik je antikleefspray op de vormpjes
 3. Neem nu een lepel en doe de gesmolten chocolade in de vormpjes. Zorg ervoor dat het mengsel gelijk verdeeld is. Zet dit voor een paar uur in de koelkast.
 4. Haal de chocolade uit de vormpjes. Zet vervolgens een pan op een laag vuur en gebruik deze om de randjes van je chocoladebolletje te smelten.
 5. Vul nu één helft met de marshmallows en druk vervolgens beide helften zachtjes op elkaar.
 6. Zet de balletjes opnieuw voor een tijdje in de koelkast. Nadien kan je ze gewoon in je tas met warme melk laten vallen en jezelf (of je gasten) verrassen met een leuk extraatje. Smakelijk!

Nog meer lekkers: