https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Redactrice Anke was op citytrip in Dinant toen het noodweer toesloeg

Redactrice Anke was op citytrip in Dinant toen het noodweer toesloeg

'Ondanks dat we onze plannen moesten wijzigen, hebben we er toch een mooie vakantie van proberen maken.'

dinant
© Anke Desmet

Na anderhalf jaar binnen zitten heeft iedereen nood aan vakantie, ook wij. Alleen: het is ook voor iedereen even wennen aan reizen in ‘het nieuwe normaal’ – lees: PCR-tests laten afnemen en mondmaskers in de valies. Onze redactrices vertellen hoe zij hun vakantie in tijden van de pandemie ervaarden. Anke besloot om in België te blijven en ging op staycation naar Dinant.

Op 14, 15 en 16 juli stonden de hemelsluizen boven het zuiden van ons land wagenwijd open, met alle gevolgen van dien. Het noodweer liet ons verslagen achter. Dat dergelijke natuurramp ook ons Belgenlandje zou kunnen treffen, had niemand zien aankomen. Redactrice Anke was op het moment van de zondvloed samen met haar lief Victoire op vakantie in Dinant.

Paraplu’s en waterbestendige schoenen

‘We zeiden al heel lang dat we eens met z’n tweetjes een paar dagen naar Dinant wilden. Toen we ontdekten dat er van waar ik woon een rechtstreekse trein naar Dinant rijdt, besloten we om er onze vakantiebestemming van te maken. Ik was op dat moment nog maar een keer gevaccineerd en we hadden beiden geen zin in de rompslomp van PCR-tests, dus een staycation in Wallonië leek ons een mooi idee. We pinden een periode vast, de week waarin mijn vriendin jarig was, en boekten een knus appartementje nabij het station. We keken reikhalzend uit naar dat midweekje, maar hoe dichter de vertrekdatum naderde, hoe meer we ertegen op zagen om te vertrekken.’

Het appartement © Anke Desmet
Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!