Home Lifestyle Film Deze geknipte scène uit ‘The Devil Wears Prada’ verandert je kijk op...

Deze geknipte scène uit ‘The Devil Wears Prada’ verandert je kijk op ijskoningin Miranda Priestly

Veel fans zijn blij dat de scène de film uiteindelijk niet haalde.

Meer dan tien jaar geleden stal Meryl Streep Anne Hathaways spotlight in ‘The Devil Wears Prada’, en sindsdien hangt het personage van ijskoningin Miranda Priestly voor altijd vast aan de actrice. Maar het beeld dat we van de fictieve Anna Wintour hebben zou drastisch anders kunnen geweest zijn, mochten de makers één bepaalde scène níet uit de film geknipt hebben.

Miranda ‘Ice Queen’ Priestly

Miranda Priestly is de woman we love to hate, een bijna harteloze heks die lijkt te leven voor het vernederen van anderen. Ondanks het feit dat ze een klein moment van menselijkheid heeft met Andy (Anne Hathaway) wanneer ze haar vertelt over haar falende huwelijk en de angst dat een scheiding effect zou hebben op haar dochters, blijf je als kijker denken dat zij en haar moeilijk karakter wel het overgrote aandeel zullen hebben in die huwelijksproblemen. Maar een nooit vertoonde scène uit ‘The Devil Wears Prada’ lijkt dat nu tegen te spreken.

De scène in kwestie speelt zich af op de avond van het grote mode-evenement waar Andy en Emily – die ziek is in Valentino! – enkel en alleen aanwezig zijn om souffleur te spelen voor Miranda: ze moeten de namen influisteren van alle belangrijke mensen met wie de hoofdredactrice een beleefdheidspraatje moet slaan.

Helaas is het die avond ook de verjaardag van Andy’s vriend Nate, voor wiens feestje ze ondertussen schromelijk te laat is. Wanneer Emily een flater begaat door een naam te vergeten, redt Andrea haar en maakt ze zo indruk op Miranda. De ijskoningin lijkt meer en meer respect te ontwikkelen voor de ooit zo hopeloos lijkende Andy – ten nadele van Emily – en de rest is filmgeschiedenis.

Alleen zou er in eerste instantie een ander voorval zijn op datzelfde event waardoor Andy nog meer punten scoort bij Miranda en zij zelf nog wat menselijkheid krijgt, maar het fragment haalde de film niet.

U-hu, Miranda Priestleys echtgenoot heeft een drankprobleem. Of hij is alleszins nogal een eikel. Miranda moet dus omgaan met de druk van haar job, waar alles niet van een leien dakje loopt, en van die van een moeilijke thuissituatie met een vervelende man. Bovendien toont ze voor ‘t eerst oprecht dankbaarheid voor wat haar assistente doet. Miranda wordt zo een heel ander personage en de film een ander verhaal, aldus enkele Twitteraars.

Volgens velen is het dan ook goed dat de scène geknipt werd, aangezien het van Miranda een té menselijk mens zou maken. In het boek waarop de film gebaseerd is, zou ze namelijk nog een veel grotere nachtmerrie zijn dan in de film.

Meer iconische films:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.