Home Lifestyle 7 gezellige date-ideetjes voor tijdens de kerstdagen

7 gezellige date-ideetjes voor tijdens de kerstdagen

De meest romantische tijd van het jaar. ❤️

Kerstmis date
© Shutterstock
Of je nu een lief hebt of nog in de ‘afspraakjesfase’ zit, op date gaan tijdens de kerstdagen is nóóit een slecht idee. De kerstsfeer brengt ongelooflijk veel activiteiten én instant gezelligheid met zich mee. Droom jij al jaren van die perfecte kus under the mistletoe? Misschien gebeurt het wel tijdens een van deze gezellige date-ideetjes voor tijdens de kerstdagen.

1. Maak een avondwandeling

Ga gezellig wandelen bij jou in de buurt of in het stadscentrum. Het is vroeg donker, dus je hoeft er niet te laat voor op te blijven. Geniet van de kerstverlichting die de straten doet fonkelen, van de frisse buitenlucht en van de gezellige sfeer. Oh, en vergeet natuurlijk ook niet te genieten van je date!

2. Kijk een kerstfilm

De klassieke date night, maar dan volledig in kerstsfeer. Er zijn zo veel films over kerst, dus jullie zullen zeker en vast wel een exemplaar vinden dat jullie allebei graag zien. Niks leuker dan knus tegen elkaar aankruipen (onder een dekentje 😉 )…

3. Ga schaatsen

Doe je liever iets actievers dan gewoon op de zetel hangen, dan is schaatsen misschien de perfecte date voor jou. Maak je geen zorgen als je afspraakje beter kan schaatsen dan jij, want die zal het je maar al te graag leren! Als je crush niet zo’n goede schaatser blijkt te zijn, sta je dan niet uit te sloven, maar probeer een handje te helpen. Als jullie beiden klungels zijn op het ijs, is dit misschien niet de meest verstandige keuze, maar fun verzekerd!

4. Sneeuwpret

Niks zo romantisch als een sneeuwlandschap. Sleur je lief of date mee naar buiten, maak samen een sneeuwman, ga sleeën en/of start een sneeuwballengevecht. Als je je crush graag eens verrast met een sneeuwbal op diens snoet, moet je er wel zeker van zijn dat hij/zij erom kan lachen en dat het niet te pijnlijk wordt. Rollebollen in de sneeuw is leuk voor even, maar zorg ervoor dat jullie je nadien ook snel ergens kunnen gaan verwarmen. Romantischer wordt het niet!

5. Experimenteer met chocomelk

Is het buiten nét iets te koud en blijf je liever binnen? Je kan ook andere dingen doen dan samen een film kijken. Zoek een paar bizarre chocomelkreceptjes uit (inspiratie vind je hier), experimenteer en proef naar hartenlust van elkaars brouwsels.

6. Samen kokkerellen

In plaats van fancy op restaurant te gaan, kunnen jullie ook gezellig samen kokkerellen. De kerstdagen zijn daar zelfs ideaal voor, want overal vind je extra veel kookinspiratie en lekkernijen. Jullie kunnen misschien een paar kerstklassiekers uittesten óf jullie bakskills in de strijd werpen en heerlijke kerstgebakjes bakken.

7. De kerstmarkt

Nog een perfecte plaats om met je date of lief heen te gaan, is de kerstmarkt! Niet bijster origineel, maar het is er wel gezellig, met de kerstverlichting en de -muziek op de achtergrond. Je kan rustig van het ene kraampje naar het andere wandelen en hier en daar eens stoppen voor een warme chocomelk, een glühwein of een glaasje jenever. Wie weet volgt er wel die langverwachte kus

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.