Home Lifestyle OEI: ‘Dagelijkse kost’ krijgt boete van maar liefst 12.500 euro

OEI: ‘Dagelijkse kost’ krijgt boete van maar liefst 12.500 euro

Vorig jaar kreeg de VRT ook al een boete van 10.000 euro om dezelfde reden.

© één

Slecht nieuws voor de VRT. Onze Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie kreeg namelijk een boete van 12.500 euro voor een foutje in ‘Dagelijkse kost’.

Jeroen Meus‘ kookprogramma ‘Dagelijkse kost’ jaagt de VRT op kosten. Door product placement in het programma kreeg de VRT namelijk een boete van maar liefst 12.500 euro. Dat besliste de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM), de onafhankelijke toezichthouder voor de Vlaamse audiovisuele media.

Pur Natur

Een ingrediënt van het merk Pur Natur zou te prominent in beeld gekomen zijn in de uitzending van ‘Dagelijkse kost’ van 2 februari. De VRM verklaart nader: ‘Gedurende twee minuten van het veertien minuten durende programma werd het logo van het merk heel duidelijk zichtbaar en centraal in beeld gebracht. Daardoor is er sprake van overmatige aandacht.’ Aandacht voor merken op televisie is toegestaan, maar slechts in beperkte mate.

Vorig jaar kreeg de VRT een boete van 10.000 euro om dezelfde reden. Ook toen was het het merk Pur Natur dat ‘overmatige aandacht’ kreeg in het kookprogramma.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.