Exact 23 jaar nadat ‘Clueless‘ voor het eerst in de zalen speelde, bereikt ons het geweldige nieuws dat de iconische chickflick uit de nineties een remake krijgt. * kleine hyperventilatie-aanval hierzo *

Volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite Deadline zou de film worden uitgebracht door Paramount Pictures en zijn Tracy Oliver (bekend van de chickflick ‘Girls Trip’) en Marquita Robinson (het brein achter Netflixreeks ‘Glow’) verantwoordelijk voor het script waar ze naar verluidt al volop mee bezig zijn.

Verdere details zijn er voorlopig niet bekend. Het is dus niet geweten of ‘Clueless 2.0’ een remake, dan wel een vervolg wordt op de cultfilm uit 1995.

‘Clueless’: ‘Mean Girls’ avant la lettre

‘Clueless’ kwam exact 23 jaar geleden uit en betekende de start van een bloeiende carrière voor onder meer Alicia Silverstone, Paul Rudd en wijlen Brittany Murphy. De iconische chickflick werd losjes gebaseerd op Jane Austens roman ‘Emma’ uit 1815 (!).

Vlnr.: Brittany Murphy als Tai, Alicia Silverstone als Cher en Stacey Dash als Dionne.

De originele film vertelt het verhaal van Cher Horowitz (Silverstone), een rijk en ietwat oppervlakkig tienermeisje uit Beverly Hills. Samen met haar bestie Dionne (Stacey Dash) raakt ze bevriend met de naïeve Tai (Murphy) die nieuw is op school.

‘Clueless’ betekende de start van een bloeiende carrière voor Alicia Silverstone, Paul Rudd en wijlen Brittany Murphy.

Hoewel de jongens voor Cher in de rij staan, heeft zij haar zinnen gezet op Christian. Dat hij op mannen valt, beseft ze pas later. Intussen maakt haar ex-stiefbroer Josh (Rudd) Cher het leven zuur. Al heeft ze ook wel een boon voor hem…

Wie fan is van ‘Mean Girls’ en ‘Clueless’ nooit zag: hij is beschikbaar op Netflix dus waar wacht je nog op?! En als je lief/zus/papa liever ‘The Haunting of Hill House’ wil bingewatchen vanavond, is er maar één goed antwoord: as if!

Nog meer filmnieuws: 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here