Home Lifestyle Food Nostalgische Chokotoff-legende is opnieuw superpopulair

Nostalgische Chokotoff-legende is opnieuw superpopulair

Meer dan 100 mensen stuurden afgelopen maand een wikkel met een gouden streepje in én kregen hun prijs.

chokotoff-legende
© unsplash & YouTube @Karrewiet van Ketnet

Sinds een gezin vorige maand een Chokotoff met op de wikkel een gouden lijntje vond, is de nostalgische Chokotoff-legende weer superpopulair. Wie zo eentje vindt, krijgt namelijk een toffe prijs.

Een Chokotoff is niet enkel een heerlijke chocoladesnoepje van Côte d’Or, er hangt ook een toffe legende aan vast. De lekkernij heeft net zoals een eitje van Kinder Suprise namelijk een extra dimensie. Alleen vind je hier geen speeltje in het snoepgoed, maar moet je een gouden streepje vinden dat verborgen zit onder de wikkel! Als kind begonnen we dan ook als een gek te krabben op het papiertje als we zo’n lekkernij in onze handen kregen. Heel wat mensen dachten dat dit een fabeltje was, maar een gezin uit Ranst bewees vorige maand het tegendeel.

Extra zak lekkers

Vader en zoon vonden zo’n unieke Chokotoff en ze stuurden de wikkel op naar het bedrijf Mondelez in Mechelen. Het verhaal doet een beetje denken aan ‘Sjakie en de chocoladefabriek’, alleen wonnen zij niet het hele snoepbedrijf van Willy Wonka, maar wel een andere toffe prijs. Als beloning kregen ze namelijk een oorkonde met daarop ‘Bedankt om de legende levend te houden’ en een twee nieuwe zakken Chokotoffs. Door hun ontdekking werd de Chokotoff-legende opnieuw superpopulair en al meer dan 100 mensen stuurden afgelopen maand een wikkel met een gouden streepje op naar het bedrijf.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Deze vondsten zijn volgens Mondelez wel degelijk uniek, want minder dan 5 % heeft zo’n gouden lijntje. Het gebruik ontstond in de jaren 50 om arbeiders te waarschuwen dat de rol papier bijna op was en vervangen moest worden. Maar Côte d’Or behield dit extraatje bewust en zo ontstond de legende.

Een wens

Een Chokotoff-wikkel met een gouden streepje vinden wordt trouwens ook geassocieerd met geluk. Een vrouw won vroeger namelijk eens de lotto nadat ze zo’n ontdekking deed. Heel wat mensen doen dan ook een wens als er zo eentje in hun handen valt. Wil jij ook een extra portie geluk én een zak lekkers? Dan kan je je speciale snoeppapiertje opsturen naar Mondelez, Stationstraat 100, 2800 Mechelen. Een foto trekken volstaat niet, je moet echt de wikkel zelf opsturen.

Nog meer lekkers: