Home Lifestyle Hotspots 9 restaurants om je lief mee naartoe te nemen als het wat...

9 restaurants om je lief mee naartoe te nemen als het wat chiquer mag zijn

Hebben jullie wat te vieren?

Hebben jij en je lief wat te vieren? Of mag het gewoon voor een keer wel eens wat chiquer zijn dan de pizzeria om de hoek? Hier zijn 9 restaurants met een iets hoger prijskaartje die meer dan de moeite zijn om je beentjes een keer onder tafel te schuiven.

1 / 9
Taxi’s & Upper, Gent
Fragma, Leuven
Restaurant K, Wijnegem
Vinum & Sensum, Knokke
L’Épicerie du Cirque under the Palm Trees, Antwerpen
Winery, Brussel
Món, Wilrijk
L’Anima, Neerpelt
Selecto, Brussel
Taxi’s & Upper, Gent
Taxi’s & Upper, Gent

Dineren in een oude garage? Taxi’s op het Gentse Zuid noemt zich een fine dining garage. Zoek hier geen uitgebreide kaart, de chef kiest liever voor een vast menu (vanaf 4 tot 8 gangen) met pure en frisse ingrediënten en verrassende accenten. Vleesliefhebber pur sang? De twee jonge mannen achter Taxi’s openden in hetzelfde pand zopas ook nog Upper, een op-en-top vleesrestaurant.

Fragma, Leuven
Fragma, Leuven

In het hartje van Leuven, op de Bondgenotenlaan, ligt Fragma. Maar van de drukte in die populaire straat merk je niets in het prachtige restaurant. De chef serveert een lunchmenu in twee gangen of een uitgebreider menu met vier of vijf gerechten geïnspireerd op de Franse en de Nordic keuken. Bij mooi weer is het prima vertoeven op het open terras onder de hoge bomen.

Restaurant K, Wijnegem
Restaurant K, Wijnegem

Waarom nog naar Japan gaan als je Restaurant K aan de kanaalsite in Wijnegem hebt. Wie van de Japanse keuken mét een mediterraan toetsje houdt, komt hier zeker aan zijn trekken: een pure keuken geïnspireerd op de Japanse gastronomie met sushi en sashimi, maar dan met een mediterrane twist. Je eet er vooral vis, maar er staan ook enkele vleesgerechten op de kaart. De meeste gerechten zijn sharing dishes, zoals je dat van Japanse en Spaanse restaurants gewend bent.

Vinum & Sensum, Knokke
Vinum & Sensum, Knokke

Ben je aan ‘t zeetje? Dan moet je in Knokke bij het gloednieuwe wine-and-dine-concept Vinum & Sensum zijn. Kies een lekker glaasje wijn uit het ruime aanbod (van bekende wijnen tot nog te ontdekken parels van biodynamische wijnboeren) of een glaasje druivensap en geniet van een bijpassend hapje zoals Ibéricoham of ingelegde venusschelpjes. Zak daarna af naar het restaurantgedeelte voor een wisselend menu van twee tot drie voorgerechten, een uitgebreid hoofdgerecht met diverse bereidingen en een aantal garnituren. Afsluiten doe je uiteraard met een dessert, waarbij de focus ligt op fruit.

L’Épicerie du Cirque under the Palm Trees, Antwerpen
L’Épicerie du Cirque under the Palm Trees, Antwerpen

In L’Épicerie du Cirque under the Palm Trees kiezen Dennis en Ellen resoluut voor seizoens- én regiogebonden producten. Wat met andere woorden op een bepaald moment regionaal beschikbaar is, komt op dat moment op de kaart. Vis, vlees of veggie? Jij stelt helemaal zelf jouw viergangenmenu samen uit de kaart. De aangepaste wijnen of coldpressed sapjes maken de ervaring helemaal compleet.

Winery, Brussel
Winery, Brussel

Liefhebber van wijn én lekker eten? Dan is Winery, op drie locaties in het Brusselse, voor jou dé place to be. Je kan er terecht voor tal van bekende wijnen en iets zeldzamere flessen of natuur- en biowijnen. Uiteraard vergezeld van het nodige lekkers, zoals plankjes met fijne vleeswaren, zeldzame kazen of exquise sardientjes bijvoorbeeld.

Món, Wilrijk
Món, Wilrijk

In de hoektoren van het slotkasteel Salons van Edel vind je restaurant Món. Món serveert vlees van eigen wei, vis en groenten uit de Jospergrill met uitzicht op de gracht, als je wil. Op zondagmiddag kan je er terecht voor een brunch in typische buffetstijl.

L’Anima, Neerpelt
L’Anima, Neerpelt

In de uithoek van België ligt restaurant L’Anima, het geesteskind van chef met Italiaanse roots Vincenzo. Hoewel je hier evengoed à la carte (verse pasta!) kan eten, raden wij toch aan om meteen all the way voor het viergangenmenu inclusief aangepaste wijntjes te gaan. Je zal er geen seconde spijt van hebben!

Selecto, Brussel
Selecto, Brussel

‘Ergens tussen oud Frankrijk en de kalmte van de kust’, zo omschrijft de dynamische bistronomie Selecto zichzelf. Het restaurant in hartje Brussel is de perfecte mix tussen de gezelligheid van authentieke Franse bistro’s en de inventiviteit van de gastronomie.

Lees ook: