Home Lifestyle Hotspots HOTSPOT: 5 restaurantjes die perfect zijn voor een first date in Leuven

HOTSPOT: 5 restaurantjes die perfect zijn voor een first date in Leuven

Of om een keer met je vriendinnen naartoe te gaan.

© Instagram: @nanjamassy / Otomat

Wil je je crush binnenkort mee uit eten nemen, maar geen idee waar naartoe? Wij verzamelden met veel plezier 5 casual en toch romantische restaurants in het hartje van Leuven.

1 / 5
Otomat
Umamido
Sud Sud Bistro
Baracca
Huis Der Burgers
Otomat
Otomat

Pizzawalhalla Otomat zit sinds kort ook in Leuven, en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Deel een bordje charcuterie bij het aperitief, kies daarna voor een ‘three of a kind’ waarbij je samen van drie pizza’s smult en daarbij ook nog eens twee side dishes krijgt, om dan te eindigen met een verrukkelijke pizza Nutella.

Adres: Tiensestraat 33. Foto: Kris Vlegels.

Umamido
Umamido

In dezelfde straat als Otomat vind je ramenbar Umamido. Als je je avontuurlijke kant in de spotlights wil zetten, ben je hier aan het juiste adres. Op het menu: zeewiersalade, kimchi, gyoza en ramen. Kies voor een extra spicy versie. It’s getting hot, hot, hot 😉

Adres: Tiensestraat 18. Foto: Gilles Draps.

Sud Sud Bistro
Sud Sud Bistro

Niets zo leuk en romantisch als samen gerechtjes delen? Dan moet je bij Sud Sud Bistro zijn. Het Zuiderse restaurantje in de Parijsstraat is hét walhalla voor liefhebbers van tapas en wijn. Maar ook als je je date durft meenemen voor ontbijt ben je hier aan het juiste adres. Riep er iemand croissants à la plancha?

Adres: Parijsstraat 37. Foto: Sud Sud Bistro.

Baracca
Baracca

Romantiek ten top bij het Italiaanse restaurant Baracca. Begin aan de marmeren toog met een smakelijk bordje Italiaanse tapas vergezeld van een goed glas prosecco, om daarna door te schuiven naar jullie tafeltje om te smullen van een overheerlijke pasta of steengoede pizza. Wie weet, slurpen jullie op het einde wel samen Lady & The Vagebond-gewijs een sliert spaghetti naar binnen.

Adres: Tiensestraat 34. Foto: Baracca.

Huis Der Burgers
Huis Der Burgers

De liefde van de man gaat door de maag, en al helemaal als daar burgers aan te pas komen. Place to be: Huis Der Burgers. Je vindt er een overload aan hamburgers, maar ook als je dat goed gevulde broodje liever aan je voorbij laat gaan, zit je hier goed. Ze hebben namelijk ook heerlijke veggieburgers of salades.

Adres: Tiensestraat 26. Foto: Huis Der Burgers.

Lees ook: