Home Lifestyle 1 jaar na de stille mars: BV’s en vriendinnen van Julie vragen...

1 jaar na de stille mars: BV’s en vriendinnen van Julie vragen om verandering in fleurige video

Met het campagnefilmpje wil Punt. vzw iedereen oproepen de beleidsnota met actiepunten tegen seksueel geweld te ondertekenen.

#BloomForChange
© Punt. vzw

Exact een jaar na de stille mars publiceert Punt. vzw een beleidsnota met tien actiepunten tegen seksueel geweld. Met een fleurige campagnevideo, gemaakt met behulp van bekende gezichten en vriendinnen van Julie Van Espen, wordt opgeroepen om de nota te ondertekenen.

Een jaar na de tragische dood van Julie Van Espen is de strijd tegen seksueel geweld nog lang niet geleverd. Ayke Gubbels, een van de organisatoren van de stille mars, richtte kort na de mars Punt. vzw op en zette met haar organisatie de coronaproof campagne #BloomForChange op poten. De campagne werd vorige week gelanceerd met de verspreiding van een kleurplaat en Facebook-fotokaders van cartooniste Niet Nu Laura, in afwachting van de lijst met tien actiepunten die op de verjaardag van de stille mars, vandaag dus, gepubliceerd zou worden. Je kan de beleidsnota nu lezen en ondertekenen op www.bloomforchange.be.

Bloemen voor BV’s en vriendinnen

Aandacht vragen voor een kwestie gaat altijd makkelijker met een bekend gezicht erbij, dus stuurde Punt. vzw een boeketje bloemen naar een 40-tal BV’s, politici en influencers in ruil voor een korte video. Onder meer premier Wilmès, Urbanus, Goedele Liekens en zelfs Marc Van Ranst vonden even tijd om een filmpje te maken. Als je goed kijkt, spot je ook onze moderedactrice Catherine en Chrostin in de video. De vriendinnen van Julie Van Espen werkten eveneens mee aan het filmpje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

#BloomForChange from Punt vzw on Vimeo.

Lees ook: