Home Lifestyle Food Callebaut brengt naast pure, witte en melkchocolade vandaag ook ruby chocolade op...

Callebaut brengt naast pure, witte en melkchocolade vandaag ook ruby chocolade op de markt

De roze kleur en zurige smaak zijn van nature aanwezig in de ruby cacaoboon. Er worden geen vruchtenaroma's of kleurstoffen toegevoegd.

© Callebaut

Vandaag stelt Callebaut, 80 jaar na de uitvinding van witte chocolade, een vierde chocoladesoort voor. Naast pure, witte en melkchocolade kan je nu ook genieten van ruby chocolade.

Het lijkt een beetje vreemd om na 80 jaar met drie basischocoladesoorten, vandaag een vierde soort te verwelkomen. En toch is deze ruby chocolade écht een even ‘pure’ chocoladesoort als onze vertrouwde witte, pure en melkchocolade.

Natuurlijke roze kleur

De ruby chocolade heeft een intens fruitige smaak met frisse, zure toetsen. Zijn heerlijke smaak en kleur heeft hij volledig te danken aan de zorgvuldige selectie en deskundige bewerking van ruby cacaobonen. De kleur en smaak zijn dus van nature aanwezig in de ruby cacaoboon. Er worden helemaal geen vruchtenaroma’s of kleurstoffen toegevoegd. Straf!

In de winkel?

Jammer genoeg zal je de ruby repen nog niet meteen in de winkel kunnen kopen. Van 2 tot en met 4 maart kan je de gloednieuwe roze chocolade al wel proeven op het Chocoladesalon in Brussel. En vanaf 2 maart kan hij ook in beperkte hoeveelheden ontdekt worden bij de chocoladeambassadeurs van Callebaut. Ruby zal vanaf april op grotere schaal verkrijgbaar zijn bij Belgische ambachtelijke chocolatiers. Andere landen volgen later.

Redactrice Robine mocht vanmorgen haar tanden al gaan zetten in de roze chocolade. Het verdict: de ruby chocolade smaakt volgens haar bescheiden mening zoals witte chocolade met frambozen. En dat zonder vruchtenaroma’s? Helemaal goedgekeurd!

 
360°-foto’s gemaakt met Ricoh Theta

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.