Home Lifestyle Food AHA: 11 leuke feitjes over hamburgerketen Five Guys

AHA: 11 leuke feitjes over hamburgerketen Five Guys

Op maandag 5 februari opent de allereerste Belgische Five Guys-vestiging zijn deuren op de Antwerpse Keyserlei.

Op maandag 5 februari opent de allereerste Five Guys-vestiging zijn deuren in ons land. We zijn nu al super excited, maar zo goed kennen we de hamburgerketen eigenlijk nog niet… Hier zijn elf feitjes over Five Guys.

1. Het startbudget van de eerste Five Guys was eigenlijk inschrijvingsgeld voor de universiteit

De bijna 58.000 euro waarmee het allereerste Five Guys-restaurant opgericht werd, werd af een spaarrekening gehaald die Jerry en Janie Murrell initeel openden om te sparen voor de studies van hun vier zonen. Omdat hun kinderen geen interesse hadden om verder te studeren, beslisten de ouders om met het gezin een hamburgerrestaurant te openen.

Papa Jerry Murrell is nu nog steeds CEO van Five Guys: ‘Ik vond het altijd leuk om mijn kinderen om me heen te hebben, dus ik dacht dat dat een goede manier was om het te doen.’ Die eerste Five Guys-vestiging opende in Arlington, Virginia.

2. Er zijn geen five, maar six guys

Bij de oprichting van de eerste Five Guys kozen papa Jerry en zijn zonen Jim, Matt, Chad and Ben samen voor de naam ‘Five Guys’ omdat ze met z’n vijven waren. Een jaar later werd er echter nog een zoon geboren in het gezin. Met Tylers geboorte werd five guys dus al snel six guys. Jerry zegt nu dat de naam uitsluitend verwijst naar zijn vijf zonen.

3. Alles wordt bij Five Guys gefrituurd in pinda-olie

Bovendien krijg je als borrelhapje tijdens het wachten pindanootjes voorgeschoteld. Als je een pinda-allergie hebt, ga je dus best niet tafelen bij de hamburgerketen.

4. Diepvriezers zijn verboden in Five Guys-keukens

Om te bewijzen dat al hun producten vers zijn, komen er geen diepvriezers in de Five Guys-keukens.

5. Five Guys levert nergens ter wereld aan huis

Als je hun hamburgers, hotdogs en frietjes wil proeven, zal je dus uit je hol moeten kruipen!

6. Papa Jerry wou geen keten maken van Five Guys

Uiteindelijk lukte het zijn familie toch om de vestigingen uit te breiden. Het werd een van de snelst groeiende ketens in de Verenigde Staten. Omdat er heel wat woordenwisselingen plaatsvonden, werd er een geluiddichte meeting room gebouwd in de Five Guys-hoofdzetel.

7. De voormalige Amerikaanse basketbalspeler Shaquille O’Neal bezit 155 Five Guys-restaurants

Dat is 10% van alle vestigingen. Van een investering gesproken!

8. De mayonaise werd zorgvuldig gekozen

De Five Guys-familie proefde maar liefst zestien soorten mayonaise voor ze er eentje uitkozen. De uitverkoren mayonaise wordt in alle vestigingen geserveerd.

9. De lievelingsburger van Five Guys’ CEO is supersimpel

Als je verwacht dat de koning van de custommade hamburgers een droomsamenstelling heeft als lievelingsburger, heb je het mis. De lievelingsburger van CEO Jerry Murrell is namelijk gewoon een cheeseburger. Af en toe gaat hij voor een gewone hamburger met ketchup en mosterd. Gedurfd!

10. De hamburgerbroodjes bevatten meer eieren dan gemiddeld

De Five Guys-hamburgerbroodjes zouden dubbel zoveel eieren bevatten als de hamburgerbroodjes die je in andere hamburgerketens krijgt. De hamburgerbroodjes worden gemaakt van bloem, eieren, melk, suiker, water, zout, olie, gist en sesamzaadjes. Bewaarmiddelen en andere chemicaliën komen er niet in!

11. Five Guys heeft enkele gekke regels in de keuken

Er komen geen kookwekkers in de keuken omdat goede chefs weten wanneer eten klaar is. Frietjes moeten exact vijftien keer geschud worden. Zei er iemand OCD?

Op maandag 5 februari opent de eerste Belgische Five Guys op De Keyserlei 11 in Antwerpen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.