Home Lifestyle Waarom je beter nu al je cadeaus voor Sinterklaas en Kerstmis koopt

Waarom je beter nu al je cadeaus voor Sinterklaas en Kerstmis koopt

Slimme meiden pakken het zo aan!

Cadeaus
© freestocks.org via Unsplash

Sinterklaas en Kerstmis lijken misschien nog ver weg, maar over minder dan 70 (!) dagen breekt de eerste feestdag al aan. Nog genoeg tijd om cadeaus te scoren, zou je denken. Maar je kan er maar beter vroeg bij zijn.

Ben jij iemand die een aantal dagen voor de feestdagen nog moet nadenken over wat je moet kopen en vervolgens voor een leeggeroofd schap staat? Daar zou je vanaf dit jaar verandering in moeten brengen. Begin nu alvast met het inslaan van je cadeautjes. Het bespaart je niet alleen de nodige stress, er zijn ook nog een heleboel andere redenen waarom je nu zou moeten beginnen met het kopen van cadeaus.

Geld besparen

Als je nu al weet wat je voor Kerstmis en Sinterklaas wil kopen, kan dat je een hoop geld besparen. Nu heb je immers nog genoeg tijd om de aanbiedingen in de gaten te houden om uiteindelijk je cadeaus voor de beste prijs te scoren. Aha!

Uitgaven spreiden

December is altijd een dure maand. Los van de cadeaus die je dan koopt, valt bijvoorbeeld het uitgebreide kerstdiner ook altijd duurder uit dan je van tevoren had bedacht. Scoor daarom nu al de eerste cadeaus om de kosten te spreiden, zodat je in december niet al je geld erdoorheen hoeft te jagen.

Langere bedenktijd

Wat moet je nu weer kopen voor je schoonmoeder? En voor je vader, je lief of je oma? Als je je nu al gaat bezighouden met de cadeaus voor de feestdagen, heb je langer de tijd om iets te bedenken wat ze ook écht leuk vinden of nodig hebben. Heeft je vriend het bijvoorbeeld continu over zijn scheerapparaat dat z’n beste tijd heeft gehad? Hopla, inspiratie!

Tekst: Carolien Tsao

Lees ook: