Home Lifestyle Bye bye slechte nachtrust dankzij deze slaaprobot

Bye bye slechte nachtrust dankzij deze slaaprobot

Somnox ademt met je mee, maakt aangename geluiden en trilt wanneer je hem knuffelt.

Shutterstock

Niks is hatelijker dan klaarwakker in je bed liggen en elke minuut op je klok zien passeren, terwijl je eigenlijk ‘s morgens heel vroeg moet opstaan. Dankzij de slaaprobot Somnox is insomnia, oftewel slapeloosheid, voorgoed verleden tijd.

Je valt tot grote frustratie van je lief steeds in slaap bij een goeie film of serie, maar eenmaal in je bed ben je plots weer alive and kicking, en wil je brein blijkbaar alles doen behalve slapen. Ugh! Vervolgens lig je urenlang te woelen in je bed, waardoor je partner nóg gefrustreerder wordt en de volgende dag kom je met wallen zo groot als het Como-meer op je werk. Maar liefst 1 op 5 mensen heeft hier last van en dat is niet best, want een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor je gezondheid.

Pinda

Een aantal Nederlandse studenten komt met een uitvinding op de proppen die een einde moet maken aan slapeloze nachten. Ze ontwikkelden Somnox, de allereerste slaaprobot ter wereld. Je neemt het zachte apparaat in de vorm van een uit de kluiten gewassen pinda mee naar bed en je pakt ‘m lekker dicht tegen je aan.

Knuffelen

De robot ademt met je mee, waardoor je onbewust op den duur hetzelfde ademritme aanneemt en zachtjes in slaap valt. Hij kan ook slaapliedjes of andere geluiden zoals een hartslag produceren, die je allemaal tot rust brengen en je heerlijk naar dromenland brengen. Met een app kan je zelf je favoriete liedjes of geluiden uploaden. Somnox is bovendien ook lekker zacht, zodat je zin krijgt hem te knuffelen. Als je dat doet, trilt hij lichtjes in je armen.

Succes

De uitvinding kende heel wat succes op Kickstarter, een crowdfundingplatform, wat nogmaals aantoont dat heel wat mensen worstelen met een slecht slaappatroon. De studenten haalden meer dan 200.000 euro op, waardoor Somnox nu definitief in productie gaat. Yay! Somnox kost 589 euro, niet goedkoop, maar zeg nu zelf: een goede nachtrust is toch onbetaalbaar. Zeker als je weet dat je een derde van je leven al slapend doorbrengt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: