Home Lifestyle BV’s kruipen dit najaar in de huid van verpleegkundigen voor nieuw VTM-programma

BV’s kruipen dit najaar in de huid van verpleegkundigen voor nieuw VTM-programma

Julie Van den Steen en Niels Albert gaan de uitdaging alvast aan.

julie van den steen niels albert
© VTM/PN (foto Niels Albert)

De voorbije maanden applaudisseerden we om 20u massaal voor iedereen uit de zorg of lieten we een witte doek uit ons raam wapperen als eerbetoon aan iedereen uit de medische sector. Bij VTM gaan ze nu nog een stapje verder, want komend najaar kruipen enkele bekende Vlamingen in de huid van ons verplegend personeel voor een gloednieuw programma. Wij zijn alvast héél benieuwd!

Enkele bekende Vlamingen zoals Julie Van den Steen en Niels Albert krijgen van VTM een nieuwe uitdaging voorgeschoteld. Zo zullen ze dit najaar in de huid kruipen van verpleegkundigen en dit voor een gloednieuw programma. In de reeks zullen ze wekenlang intensief meedraaien op een bepaalde ziekenhuisafdeling. Denk bijvoorbeeld maar aan de geriatrie, de oncologie of de materniteit.

Natuurlijk worden onze BV’s niet aan hun lot overgelaten, maar krijgen ze eerst een intensieve opleiding als voorbereiding. Nadien moeten ze tonen dat ze hun mannetje kunnen staan en zullen ze werken op het ritme van verpleegkundigen met vroege shiften, late shiften en nachtshiften.

First up zijn Julie Van den Steen en Niels Albert. Zij werden bovendien niet toevallig gekozen. Niels weet alvast als geen ander hoe belangrijk verpleegkundigen zijn als je ze plots echt nodig hebt. ‘Ik heb de zorgsector zelf ook heel erg hard nodig gehad bij mijn hartproblemen. Ik heb daarvoor vaak in het ziekenhuis gelegen en ik bewonder hoe die mensen zichzelf wegcijferen om anderen te helpen’, aldus Niels.

Ultiem eerbetoon

Daarnaast heeft ook Julie een speciale band met het beroep. Haar beide ouders zijn thuisverplegers en ook haar zus is verpleegkundige. Zelf kan ze niet tegen bloed waardoor ze haar vader en moeder niet kon opvolgen, maar ze krijgt nu dus de kans om haar familie op een andere manier te eren. ‘Dat ik nu voor even zelf in de zorg stap, is het ultieme eerbetoon aan mijn ouders. Ik hoop hen vooral trots te maken door dit programma’, vertelt Julie.

Om te weten te komen hoe ze het avontuur ervaren hebben, is het nog even afwachten. Verdere informatie over het programma wordt later nog bekendgemaakt, maar de eerste uitzending is sowieso pas voorzien voor dit najaar. Iets om naar uit te kijken!

Lees ook: