Home Lifestyle Vanaf volgend jaar kan je met de bus van Londen naar Delhi...

Vanaf volgend jaar kan je met de bus van Londen naar Delhi rijden (en opstappen in Brussel)

De busrit duurt in totaal 70 dagen, maar dankzij het 'hop-on/hop-off'-principe bepaal je volledig zelf waar je wil afstappen.

Busrit van Londen naar Delhi
© Dominik Bednarz & Dark Labs via Unsplash

Een 20.000 kilometer lange reis door 18 landen die in totaal 70 dagen duurt? Dat klinkt als muziek in de oren! En we kunnen al voor die unieke wereldreis beginnen sparen, want volgend jaar zal ‘s werelds langste busrit ingewijd worden. Bonus: de bus zal ook halt houden in Brussel!

Het gaat om de eerste hop-on/hop-off die tussen New Delhi (India) en de Britse hoofdstad Londen zal rijden. Je kan de reis in beide richtingen volgen en op- en afstappen waar je maar wil. In totaal duurt de reis zo’n 70 dagen, maar je kiest er dankzij het ‘hop-on /hop-off”‘-principe natuurlijk volledig zelf voor of je helemaal tot in India wil reizen of toch liever al iets vroeger de bus wil afstappen. Hij zal in totaal 18 landen doorkruisen waaronder ook Frankrijk, Nederland, Duitsland, Polen, Rusland, Oezbekistan en zelfs Thailand. Is dat wel avontuurlijk? Het zal wel zijn, want de bus neemt je ook mee op een kleine cruise op de Kaspische Zee, maakt een rit langs de Gobiwoestijn en houdt halt aan bekende highlights zoals de Chinese Muur en Chengdu Zoo.

Adventures Overland

De ideale manier om een wereldreis op maat te maken, dus! Ook aan luxe en comfort moet je tijdens de reis niet inboeten, want de bus ziet er pico bello uit en zit – niet onbelangrijk, natuurlijk – uiterst comfortabel. Het is Adventures Overland, een bekende Indiase reismaatschappij, die het gloednieuwe project bekendmaakte. En dat doen ze om de 74ste verjaardag van de onafhankelijkheid van India te vieren. Als alles volgens plan verloopt, zal de bus op 21 mei voor het eerst uitrijden.

View this post on Instagram

As India revels in the celebration of its 74th year of Independence, we at Adventures Overland are thrilled to announce the longest and the most epic bus journey in the world, ‘??? ?? ??????’. The first-ever hop-on/hop-off bus service between Delhi, India and London, United Kingdom as part of which you will be travelling through 18 countries, covering 20,000 km in 70 days. For details, visit our website www.bustolondon.in. The journey begins in May 2021. #happyindependenceday #india #independenceday #bustolondon #indiatolondon #delhitolondon #busjourney #adventuresoverland #modi #incredibleindia #indiatourism #lonelyplanet #condenast #tourism #government #instagoverment #NGTIndia #natgeotravellerindia #travelwithao #roadtrip

A post shared by Adventures Overland (@adventuresoverland) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wil je de volledige rit uitzitten? Dan kan je nu al een plekje reserveren op de bus. Adventures Overland werkt samen met een aantal hotels en restaurants en zal er dan ook voor zorgen dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over de accommodaties of eetgelegenheden. Aangezien er nog geen richtprijs bekend werd gemaakt en het totale kostenplaatje sterk afhankelijk is van hoe jij je reis uitstippelt, kunnen we er helaas nog geen prijskaartje aan vasthangen. We hebben wel al zo’n donkerbruin vermoeden dat het geen slecht idee is om al gretig te beginnen sparen als je ooit zelf de bus eens wil opstappen…

Meer informatie en de volledige reisroute vind je hier.

Meer bucketlist material: