Home Lifestyle ROADTRIP: 9 prachtige pareltjes in Oostenrijk en Liechtenstein

ROADTRIP: 9 prachtige pareltjes in Oostenrijk en Liechtenstein

Roadtrip Oostenrijk
© Daniel Schwarz & Branislav Knappek via Unsplash

Je hoeft helemaal niet naar Noorwegen of La bella Italia om van een adembenemende roadtrip te genieten, want ook in Oostenrijk en Liechtenstein liggen heel wat ondergewaardeerde pareltjes verborgen. Wist jij dat het er zó mooi is? Wij beginnen onze autoreis nú in te plannen en duiden deze negen plekjes meteen aan op de kaart.

1. Eisriesenwelt en Burg Hohenwerfen

De allergrootste (en meest magische!) ijsgrot ter wereld vind je niet in IJsland of Noorwegen, maar wel in de Oostenrijkse Alpen. De 40 kilometer (!) lange grot ligt verborgen in de Hochkogel-berg in het charmante dorpje Werfen en is letterlijk en figuurlijk een van de grootste toeristische trekpleisters van de streek. Desalniettemin moet je het so-wie-so van je bucklist schrappen. Met een beetje fantasie waan je je er zelfs Elsa. Maar opgelet, want elegant paraderen is er niet aan de orde: wil je de volledige tour doen, dan moet je zo’n 1500 trappen trotseren. Die inspanning loont wel de moeite, want vanuit de grot heb je een prachtig uitzicht over een andere magische hotspot in de streek: het sprookjesachtige kasteel Burg Hohenwerfen.

View this post on Instagram

#eisriesenwelt #roadtrip #holidays #rododonut #autriche

A post shared by Flo (@flo__gib) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!