https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle TIP: je kan tijdens Brussels Museum Nocturnes ‘s avonds op museumbezoek gaan

TIP: je kan tijdens Brussels Museum Nocturnes ‘s avonds op museumbezoek gaan

Ben je jonger dan 26 jaar, dan betaal je amper 2,50 euro voor een museumbezoekje.

Brussels Museum Nocturnes
© Jonas Denil via unsplash

De 20ste editie van Brussels Museum Nocturnes is een feit. Dat betekent dat je de komende weken ‘s avonds naar onze hoofdstad kan afzakken om er vlak voor, tijdens of al na zonsondergang nog wat cultuur op te snuiven.

Vorig jaar werden de nocturnes noodgedwongen afgeblazen, maar dit jaar kunnen ze gelukkig wel doorgaan. Meer zelfs: ze gingen gisterenavond al van start met enkele toppers van musea en exposities (denk: Kanal – Centre Pompidou en Botanique) die hun deuren voor de gelegenheid een paar uurtjes langer openhielden. En ook de komende weken kan je elke donderdagavond een (of meerdere) museumbezoekje(s) brengen aan de 54 deelnemende musea.

Reserveren = verplicht

Naast het feit dat je er ‘s avonds van een unieke museumbelevenis geniet, kan je er ook enkele extra’s meepikken. Zo geven in verschillende musea standing guides per bubbel een woordje extra uitleg, worden er toffe activiteiten (lees: onder andere escape games) georganiseerd en krijg je op sommige plekken zelfs een blik achter de schermen van het museum. Extra leuk: een standaardticket kost, welk museum je ook wil bezoeken, 5 euro. Ben je jonger dan 26 jaar, dan betaal je amper 2,50 euro voor een museumbezoekje.

Goed om te weten: elk deelnemend museum opent slechts één keer zijn deuren na sluitingstijd. Het is dus een kwestie van snel zijn als je een ticketje voor een bepaald museum wil bemachtigen, want reserveren is verplicht en op is op! Zo opent het AfricaMuseum zijn deuren enkel op donderdagavond 27 mei en kan je door de riolen van Brussel dwalen op 3 juni.

Het volledige programma vind je op de website. Daar kan je door op het uurschema te klikken ook je tickets kopen. De Brussels Museum Nocturnes lopen nog tot en met 10 juni en gaan elke donderdagavond door van 17u tot 22u, tenzij de avondklok daar nog anders over beslist. Belangrijk: er wordt van je verwacht dat je de coronamaatregelen tijdens de nocturnes naleeft.

Lees ook: