Home Lifestyle MUST VISIT: bloemenfestival Floralia Brussels aan het Kasteel van Groot-Bijgaarden

MUST VISIT: bloemenfestival Floralia Brussels aan het Kasteel van Groot-Bijgaarden

Op het kasteeldomein kan je tussen meer dan 1 miljoen (!) kleurrijke tulpen, hyacinten en narcissen wandelen.

floralia Brussels
© Floralia Brussels 2021

De lente is in topvorm, want op verschillende plaatsen in ons land kan je de komende weken nog van prachtige en vooral Instagramwaardige bloemenspektakels genieten. Op het feeërieke terrein van het Kasteel van Groot-Bijgaarden kan je zelfs een bloemenfestival bijwonen. Ga. Dat. Zien!

Nog tot en met 2 mei kan je door de grootste bloemententoonstelling van België dwalen. Op het 14 hectare grote kasteeldomein van het Kasteel van Groot-Bijgaarden zijn voor de 18de editie van Floralia Brussels meer dan 1 miljoen (!) kleurrijke tulpen, hyacinten en narcissen geplant die momenteel in bloei staan. Extra speciaal dit jaar: je kan er ook een verzameling rododendrons en azalea’s bewonderen die afkomstig zijn uit de tuinen van Exbury Gardens in Groot-Brittannië.

Respect voor fauna en flora

Vorig jaar kon het bloemenfestival niet doorgaan, maar dit jaar mochten de tuiniers van het kasteel wel overuren draaien om het domein klaar te stomen voor het grote publiek. ‘Je moet op voorhand reserveren wanneer je online je tickets koopt. Op het domein moet je een mondmasker dragen en alle activiteiten vinden ook in openlucht plaats. Wij zorgen ook voortdurend voor het ontsmetten van de toiletten en van zaken die worden aangeraakt’, benadrukt Sylvia Tielemans van Floralia Brussels aan VRT NWS. Er wordt ook van de bezoekers verwacht dat ze met respect (!!) omgaan met de fauna en flora.

Floralia Brussels loopt nog tot en met 2 mei en is elke dag open van 10u tot 18u. Meer info over de tentoonstelling vind je op www.floralia-brussels.be en tickets bestel je hier. Voor een standaardticket betaal je € 14. Opgelet: picknicken is er niet toegelaten.

Lees ook: