Home Lifestyle Food Brouwerij Lindemans brengt nieuw botanisch biertje op de markt

Brouwerij Lindemans brengt nieuw botanisch biertje op de markt

Klinkt lekker!

© Instagram: @beerschoolmx / @beerfreakpl

Zo nu en dan een lekker kriekske of een goeie Geuze, wij zijn er niet vies van. Om ons straks nog meer keuze te geven tijdens aperitiefuurtje lanceert Brouwerij Lindemans nu een nieuw biertje. Schol!

Na het succes van de fruitige lambiekbieren, Faro’s en geuzes besloot Brouwerij Lindemans in 2015 een nieuwe bierstijl te creëren: de ‘Botanical Lambic‘, een reeks oude geuzes met een pittige twist van verse kruiden. Nieuwste telg in die familie is de GingerGeuze.

Lindemans Gingergeuze

Gember meets Lambiek

‘We kennen gember allemaal als een zeer krachtig kruid’, vertelt Geert Lindemans. ‘Het was dan ook een hele uitdaging om de balans van het bier absoluut perfect te krijgen. Het kruid moet een onverwachte extra dimensie aan de oude geuze geven, zonder te gaan overheersen. Daarom hebben we gekozen voor de zogenaamde Thaise gember, de galanga. Dit kruid behoort tot de gemberfamilie, maar is net iets complexer in smaak.’ Het resultaat: een perfect evenwicht tussen de fris-zurige smaak van de Lambiek en de pittige citrusaroma’s van de Thaise gember. Ideaal om als aperitief te drinken dus. Tap ze nog maar eens vol!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.