Home Body & Mind BEWEZEN: bier drinken kan je helpen met afvallen

BEWEZEN: bier drinken kan je helpen met afvallen

Met wie ga jij vanavond 'afvallen'?

Shutterstock
Onze gebeden zijn verhoord. Net nu het mooie weer eraan zit te komen en we de eerste festivals geboekt hebben, is er een nieuw onderzoek opgedoken waar we héél erg blij van worden. Bier drinken slecht voor de lijn? Blijkbaar niet. Cheers!

Het klinkt ontzettend tegenstrijdig om te zeggen dat bier drinken ervoor zou kunnen zorgen dat je binnenkort met een paar kilootjes minder – en een strak lijf – door het leven gaat. Jij denkt meteen: bierbuik! Maar niets is minder waar, zo blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek.

Cholestorolverlagend

Want wat blijkt? Bier zou cholesterolverlagend werken! Het onderzoek is uitgevoerd door de Oregon State University en toont aan dat een biertje helemaal geen reden voor een bierbuikje hoeft te zijn. Integendeel: het onderzoek claimt dat bier drinken juist helpt om een eventueel aanwezig (bier)buikje te verminderen. Say what?

Vetrijk dieet

Erg diervriendelijk was dit onderzoek niet, want er zijn muizen ingezet om tot deze ontdekking te komen. De ene groep muizen kreeg, in combinatie met een vetrijk dieet, ‘xanthohumol’ toegediend, een antioxidant waarmee bier wordt gebrouwen. De andere groep muizen kreeg hetzelfde vetrijke dieet, maar dan zonder dagelijks shot ‘xanthohumol’.

Opmerkelijke uitkomst

Surprise, surprise: de muizen die geen ‘xanthohumol’ toegediend kregen, kwamen flink in gewicht aan! De muizen die het antioxidant wel op het menu hadden staan, kwamen 22 % minder aan ten opzichte van de andere groep. Zotjes!

Nu moedigen we je écht niet aan om iedere dag een aantal biertjes te ploppen in de hoop dat je daar een strak(ker) lijf van krijgt. Maar één ding is zeker: tijdens festivals en feestjes kun je dus écht wel zonder problemen van een verfrissend pintje genieten. Hoera!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.