https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Body PRETOX: met deze 6 gouden regels bereid jij je lichaam voor op...

PRETOX: met deze 6 gouden regels bereid jij je lichaam voor op de zomer

Pretox is het nieuwe detox

Vergeet de detox, de nieuwste trend is de pretox: preventief gezonder gaan leven zodat je deze zomer sneller recupereert na die veel te lekkere barbecue of dat leuke tuinfeest. Healthy lifestyle experte en yoga teacher Goedele Leyssen verklapt ons haar zes gouden pretoxregels!

Geen zorgen, je hoeft geen maanden op voorhand je hele levensstijl om te gooien. Na twee weken pretoxen zou je al een motiverend verschil moeten voelen. Ideaal zou zijn om gedurende vier weken een pretox in te lassen. Zo lang heeft je lichaam ongeveer nodig om zich aan te passen aan een nieuwe – in dit geval: healthy – levensstijl.

'Tijdens een pretoxperiode wordt je lichaam sterker en gezonder', vertelt healthy lifestyle guru Goedele Leyssen. 'Je energieniveau gaat omhoog en je gaat er stralend uitzien. De focus van een pretoxroutine ligt niet op radicale veranderingen, maar op kleine lifestyle-ingrepen met een groot langetermijneffect.'

De 6 gouden pretoxregels

  1. Ga voor meer groen op je bord
  2. Drink wat minder koffie
  3. Probeer bij slaaptekort minstens 1 keer per week uit te slapen
  4. Adem vanuit je buik
  5. Gebruik de kracht van geuren
  6. Relax elke dag een beetje

Naast healthy experte is Goedele ook yoga teacher. Wil jij graag kennismaken met yoga en met Goedele? Samen met Tao (het gezonde alternatief voor je frisdrankverslaving) zal ze aanwezig zijn op verschillende events, waaronder op 18 juni de Brussels Yoga Day.

Lees ook: