Home Lifestyle Body ZIEN: celebs doorbreken taboe rond miskramen met ontroerende video

ZIEN: celebs doorbreken taboe rond miskramen met ontroerende video

'Het is oké om niet oké te zijn.'

Anno 2017 worden miskramen nog al te vaak in de doofpot gestopt. Erger nog: veel vrouwen schamen zich ervoor of voelen zich schuldig. Hoog tijd om daar korte metten mee te maken, dacht actrice Melissa Rauch (37), beter bekend als Bernadette uit de populaire tv-reeks ‘The Big Bang Theory’.

Afgelopen zomer publiceerde het Amerikaanse magazine Glamour een essay van Melissa Rauch, waarin ze openhartig vertelt over haar miskraam. Het artikel stond nog maar enkele minuten online of de 37-jarige ster werd al overspoeld door berichten van vrouwen met een gelijkaardig verhaal.

Rauch: ‘Ik voelde me zo alleen’

Velen schamen zich om hun miskra(a)m(en) of voelen zich er zelfs schuldig over. Zo ook Rauch. ‘Ik gaf mezelf de schuld en schaamde me over wat er gebeurd was. Ik voelde me zo alleen.’

De actrice was naar eigen zeggen bijzonder ontroerd door de berichten die ze ontving. ‘Dankzij de openhartigheid en moed van die gelijkgestemden heelde er een deel van mij waarvan ik niet eens wist dat het geheeld moest worden.’

‘Het is oké om niet oké te zijn’

‘De ervaring gaf me ongelofelijk veel kracht en motiveerde me om dieper in te gaan op het onderwerp’, aldus Rauch. Resultaat daarvan is onderstaande video, die ze samen met 14 Amerikaanse celebs opnam ter ere van Pregnancy and Infant Loss Awareness Month.

Van Kiele Sanchez (Nikki uit ‘Lost’) en Virginia Williams (Claudia in ‘How I Met Your Mother’) tot voormalig kunstschaatsster Nancy Kerrigan: alle vrouwen in het ontroerende filmpje kregen een of meerdere miskramen en praten openhartig over hun schaamte- en schuldgevoel.

‘Met dit filmpje willen we vrouwen die een miskraam te verwerken kregen, op het hart drukken dat het oké is om niet oké te zijn’, dixit Rauch.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.