https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Body Avondje uit gepland? Eet deze 5 dingen dan zeker níét

Avondje uit gepland? Eet deze 5 dingen dan zeker níét

'Een fondke leggen', doe je beter niet met deze vijf voedingsmiddelen.

© Shutterstock

‘Hoe vettiger, hoe prettiger’, is meestal het motto bij het kiezen van een maaltijd net voor je op de lappen gaat. Al zijn deze vijf voedingsmiddelen een no-go wanneer je een fondke wil leggen voor een avondje uit.

1 / 5
Sushi
Frietjes
Salade
Zoute snacks
Pikante hapjes
Sushi
Sushi

Afgezien van het feit dat rauwe vis en shotjes tequila ons de meest afschuwelijke combinatie ooit lijkt, is de kans bijzonder groot dat je je california roll en sashimi in overmatig veel sojasaus doopt. Sojasaus = zout, zout zorgt voor uitdroging en drinken + dehydratatie resulteert in de meest legendarische kater OOIT.

Frietjes
Frietjes

Voor velen is ‘een fondke leggen’ het ideale excuus voor een bezoekje aan de plaatselijke frituur. Helaas is er niets zo slecht dan een laagje (friet)vet in je maag wanneer je van plan bent eens goed door te zakken. Lees: de kans dat je zal moeten overgeven, is bijzonder groot.

Salade
Salade

Zijn slaatjes gezond? Tuurlijk! Alleen is een salade eten net voor je uitgaat, hetzelfde als op de lappen gaan met een lege maag. Wil je toch graag licht eten? Kies dan voor een slaatje met proteïnerijke ingrediënten zoals kip. Hierdoor heeft je maag meer tijd nodig om de maaltijd te verteren. Bovendien zal het de stijging van de hoeveelheid alcohol in je bloed doen vertragen.

Zoute snacks
Zoute snacks

Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam uitdroogt. Dus zoute snacks eten zoals popcorn, chips of borrelnootjes – die erom bekend staan je mond (en lichaam) uit te drogen – is vragen om miserie. Eet liever hapjes die veel vocht bevatten zoals komkommerschijfjes of watermeloen.

Pikante hapjes
Pikante hapjes

Als het je maag van streek kan brengen wanneer je nuchter bent, denk er dan aan wat pikante hapjes doen wanneer je dronken bent. Hoewel er niets zo heerlijk is dan tortilla’s met kaassaus en jalapeños (*kwijl*), raden we je toch aan van er geen volledige schotel van de bestellen net voor je naar je stamcafé vertrekt.

Nog meer food: