Home Lifestyle Body Blake Lively (33): ‘Ik voelde me onzeker, gewoon omdat ik niet in...

Blake Lively (33): ‘Ik voelde me onzeker, gewoon omdat ik niet in kleren paste. Hoe dom is dat?’

De actrice vertelt dat kledingstukken van bekende designers haar niet pasten na de bevalling.

blake lively
© Getty

Blake Lively (33) wenst vurig dat bekende designers hun kledij toegankelijk(er) maken voor iedereen, gelijk welke maat je hebt. De actrice onthulde dat ze zich na de bevalling van haar derde kindje onzeker voelde over haar lichaam omdat heel wat van die designerstukken haar niet pasten.

Blake Lively deelde afgelopen weekend een foto uit de oude doos op haar Instagram Stories. Het kiekje werd vorig jaar genomen toen ze te gast was in ‘The Tonight Show Starring Jimmy Fallon’ en ze was toen net bevallen van haar derde kindje samen met Ryan Reynolds. Ze ziet er heel gelukkig uit en heeft een grote glimlach op haar gezicht, maar ze verklapt nu dat ze zich op dat moment heel onzeker voelde. Ze moest haar outfit voor dat tv-optreden namelijk zelf in elkaar flansen (zie de Instagramfoto van de bewuste look hier onderaan) omdat heel wat kleren van bekende designers haar niet pasten. ‘Niemand had kledij voor me die ik kon dragen na de bevalling’, aldus Blake. ‘En ook heel wat kledingstukken uit winkels pasten me niet.’ Hierdoor voelde ze zich niet lekker in haar vel, maar nu beseft ze dat dat eigenlijk op niks slaat.

‘Prachtig wonder’

‘Merken brengen geen goede boodschap over naar vrouwen als hun lichaam niet past in wat ze aanbieden’, schreef Blake. ‘Het is vervreemdend en verwarrend. Ik wou dat ik me toen net zo zelfverzekerd voelde als nu ik erop terugkijk. Dat lichaam heeft me een baby gegeven. En het produceerde de hele voedselvoorraad van die baby. Wat een prachtig wonder. Maar in plaats van trots te zijn, voelde ik me onzeker. Gewoon omdat ik niet in kleren paste. Hoe dom is dat achteraf bekeken.

Het kan nochtans anders volgens de actrice. Zo vermeldt ze Katie Sturino die een bedrijf MegaBabe uit de grond stampte dat wél kledij maakt dat verschillende pasvormen heeft. ‘Zo voelen vrouwen zich niet alleen’, aldus Blake. ‘We mogen meer verwachten van de merken waarvan we houden.’ Ook Katie benadrukt nog eens dat ons lichaam niet het probleem is. Maar wel bepaalde kledingwinkels en bekende designers die helaas maar een beperkt aantal maten verkopen waardoor ze heel wat vrouwen in de kou laten staan.

Lees ook: