Home Lifestyle Body Leandra Medine normaliseert menstruatie met veelzeggende Instagramfoto

Leandra Medine normaliseert menstruatie met veelzeggende Instagramfoto

De mama van twee krijgt dan ook veel lof voor haar taboedoorbrekende post.

© Getty

Voor zowat de halve wereld is menstrueren een maandelijkse, natuurlijke vanzelfsprekendheid. Toch wordt er haast nooit een woord over gerept, en al zeker niet over de ongemakken die het vaak met zich meebrengt. De Amerikaanse Leandra Medine (32) doorbreekt echter de stilte met een Instagramfoto die meer zegt dan duizend woorden.

Hoewel de meeste posts van Leandra Medine, auteur, blogger en vooral bekend van de lifestylewebsite Man Repeller, over mode of het leven met kinderen in huis gaan, spitst ze zich in haar meest recente post op Instagram toe op iets waar ongetwijfeld élke vrouw zich in zal herkennen: de struggle van ongesteld zijn. Op de foto zien we de mama van twee in een wit zomerjurkje waarbij er op de achterkant een grote rode vlek zit. En hoewel een man in eerste instantie misschien nog zou durven denken dat het om een rode wijnvlek gaat, weet elke vrouw meteen dat het een menstruatievlek is.

Taboedoorbrekend

Het is een situatie die we ongetwijfeld allemaal al eens meemaakten; op het werk, in de trein, op school of tijdens een etentje. Een gevoel van paniek stroomt door je lijf, maar misschien nog het meest schaamte. Want ja, wat moeten de mensen rondom mij nu wel niet denken? Volgens Leandra is het hoog tijd om te stoppen met ons te schamen over onze ongesteldheid. ‘Ik hou er oprecht van om een vrouw te zijn’, schrijft ze zelfs onder de taboedoorbrekende foto. Iets wat Veronique Leysen alleen maar kan beamen. Zij deelde de foto in haar Instagram Stories met de sterke woorden: ‘Trots op ons moedige lichaam en de nodige hormonen die ons in staat stellen om een baby te maken en de wereld te regeren.’

Medines post kreeg ondertussen al zo’n 79.000 hartjes en ook anderen hebben alleen maar lovende woorden over voor haar durf. Zo schrijft het Frans-Roemeense model Sabina Socol ‘Mijn 12-jarige zelf zou gekrenkt zijn geweest, dus ik zie deze foto maar al te graag’. Een uitspraak die wij alleen maar kunnen bevestigen!

Lees ook: