Home Lifestyle BIJNA: het tweede seizoen van ‘Making a Murderer’ komt eraan

BIJNA: het tweede seizoen van ‘Making a Murderer’ komt eraan

En misschien wel sneller dan je denkt.

Making a Murderer
© Netflix

Er kan binnenkort weer flink gebinged worden, want Netflix heeft zopas bekendgemaakt dat het tweede seizoen van de met een Emmy Award bekroonde serie ‘Making a Murderer’ zéér binnenkort te zien zal zijn op de streamingdienst.

Toen ‘Making a Murderer’ in 2015 op Netflix verscheen, sloeg de documentaireserie over Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey in als een kijkcijferkanon. Het was de eerste Netflix Original-serie die het verloop van een rechtszaak en onderzoek op zo’n bijzondere behind-the-scenes manier vastlegde. ‘What the f*ck?’, ‘Waar heb ik net naar zitten kijken?’, ‘Hoe kan dit?’ of ‘Oh my god’ behoorden tot de standaardreacties van zowat iedereen. Want dat het onderzoek naar de moord op Teresa Halback, waar zowel Steven als Brendan van verdacht worden, veel haken en ogen heeft, is al na de eerste aflevering duidelijk.

Part 2

In het tweede seizoen worden de rechtszaak en het onderzoek naar de achtergrond geschoven en wordt er meer ingezoomd op het leven van zowel Steven als Brendan. En vooral: hoe deze bizarre plottwist van invloed is op hun leven.

‘Steven en Brendan, hun families en hun juridische teams laten ons opnieuw achter de schermen meekijken, waardoor we het complexe Amerikaanse strafrecht van dichtbij kunnen volgen’, klinkt het bij de uitvoerende producers, schrijvers en regisseurs Laura Ricciardi en Moira Demos. ‘We bouwen verder op deel één en zoomen nu in op de ervaringen van de veroordeelden en gevangenen, twee mannen die elk levenslang kregen voor misdaden waarvan zij beweren dat ze die niet hebben gepleegd. We vinden het erg spannend dat we dit opnieuw met kijkers kunnen delen.’

Drie jaar later

Het tweede seizoen verschijnt drie jaar na het eerste deel. Al die tijd zijn advocaten druk bezig geweest om de onschuld van Steven en Brendan te bewijzen. Ook dit is gefilmd en krijg je te zien in het tweede deel. Vanaf 19 oktober op Netflix dus. Het eerste seizoen nog niet bekeken? Hier lees je waarom je dat dríngend zou moeten doen!

Staircase

Dankzij het grote succes van ‘Making a Murderer’ kwam Netflix eerder dit jaar met ‘The Staircase’. In deze serie staat Michael Peterson terecht voor de moord op zijn vrouw. Zij is op bizarre wijze van de trap gevallen en dood gevonden. Benieuwd naar de uitspraak van de rechter? ‘The Staircase’ staat nu op Netflix.

Tekst: Lisa Steegmans

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.