Home Uit & thuis Zo zorg je ervoor dat je lief ook meekijkt naar jouw favoriete...

Zo zorg je ervoor dat je lief ook meekijkt naar jouw favoriete serie

Giphy.com
Jij hunkert naar de volgende aflevering van Pretty Little Liars, maar je lief wil per se voetbal kijken? Die situatie is helaas erg herkenbaar, maar er is hoop, want Netflix heeft hét trucje gevonden om ervoor te zorgen dat je lief ook helemaal hooked wordt aan jouw favoriete series.

Een studie van Netflix toont aan dat bepaalde scènes of een bepaalde aflevering van een serie ervoor zorgen dat jij helemaal hooked geraakt aan de Mysteries van A of the fabulous life van de Upper East Siders. Maar liefst 70% van de mensen die naar die specifieke aflevering kijken, blijft hangen tot het einde van het seizoen. En dat aantal groeit bij elke volgende aflevering. Opvallend is wel dat de allereerste aflevering zelden voor dat effect zorgt. Uit het onderzoek blijkt namelijk het volgende:
 

  • Voor ‘Pretty Little Liars’ duurt het tot de vierde aflevering van het eerste seizoen.
  • Na aflevering drie van seizoen één ben je al hooked aan ‘Gossip Girl’ en ‘Orange Is The New Black’.
  • Stranger things’ heeft twee afleveringen nodig om je te overtuigen en hetzelfde is van toepassing voor de serie ‘The Get Down’.
  • McDreamy uit ‘Grey’s Anatomy’ overtuigt je al na de tweede aflevering (al is dit bij je lief misschien niet het geval). Michael Scofield uit ‘Prison Break’ doet er een aflevering langer over. Kom maar op met die remake!
  • Na de vierde aflevering ben je he-le-maal verslaafd aan ‘Making a Murderer’. In deze aflevering zorgt een onverwachte bekentenis is er namelijk voor dat er verwarring ontstaat over het aandeel van Steven in de moordzaak.
  • Last but not least hebben we ‘Gilmore Girls’. Fans van deze serie zijn duidelijk doorzetters, want het is pas na aflevering zeven ( wanneer Rory voor het eerst kust met Dean) dat jullie écht overtuigd zijn.

Conclusie: als je met je lief tot bij die ene scène geraakt, wordt hij misschien wel even verslaafd aan je favoriete serie als jij. Voor je het weet, zitten jullie samen popcorn te snoepen tijdens een Gossip Girl-marathon. 'Schat, vanavond geen voetbal, we kijken naar New Girl.'

New Girl

Bron: GIPHY

Wist je dat je favoriete serie herbekijken goed voor je is? Deze vijf series móét je zien!