Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

Nog een afleveringetje SATC?

Hoera: je favoriete series herbekijken is goed voor je

Blijf jij, ondanks het feit dat je alle conversaties van de Friends-bende of van Carrie en compagnie ondertussen zowat kan naspelen, toch je favoriete series herbekijken? Geen probleem, want volgens de wetenschap ben je dan goed bezig.

Het is al lang geen schande meer om toe te geven dat een beetje binge-watching een van je meest geliefde activiteiten is (al zien mannen dat liefst niet in je Tinderbeschrijving staan), vooral op die lazy Sunday. Toch is er soms dat knagende gevoel, want zou je niet beter naar buiten gaan en iets gezonds doen in plaats van voor de honderdste keer zien hoe Carrie weer in de armen van Mr. Big valt? Het antwoord is negatief, want door die zoveelste herhaling te bekijken, creëer je meer wilskracht en zelfbeheersing. Je krijgt bovendien een mentale boost. Alright!

 

 

Taystee

 
© Giphy

 

 

Onderzoekers uit Buffalo stelden vast dat mensen die naar een aflevering van een serie keken die ze al hadden gezien, achteraf beter waren in het oplossen van puzzels en meer zelfbeheersing en wilskracht toonden. Doordat je tijdens het bekijken van een aflevering die je al kent slechts weinig mentale energie nodig hebt, zou je een reserve opslaan, waardoor je achteraf een boost krijgt. Bovendien geniet je van de 'interactie' met de personages, die je een beetje als vrienden bent gaan bekijken, wat je nog meer energie geeft om er na de aflevering weer tegenaan te gaan. De volgende keer dat je je werk nog even laat liggen voor een herhaling van Grey's Anatomy, heb je dus een goed excuus.

 

 

Meer over je favoriete series:

 

>> Sex and The City

 

>> Friends

 

>> Pretty Little Liars

 

>>  Orange Is the New Black

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '